Tunas, makaronai ir šparaginės pupelės
Tunas su pomidorais ir žaliosiomis pupelėmis yra puikus patiekalas, jei norite pamaitinti savo šeimą.
Ingredientai
- 200 g šviežių šparaginių pupelių, supjaustytų 5 cm gabalėliais
- 350 g makaronų
- 1/2 puodelio alyvuogių aliejaus
- 1 vidutinis rudas svogūnas, smulkiai supjaustytas
- 4 skiltelės česnako, smulkiai supjaustytos
- 2 vidutinio dydžio pomidorai, pjaustyti nedideliais gabaliukais
- 4 didelės šviežios čiobrelių šakelės, be lapų
- 1/2 šaukštelio džiovintų čili dribsnių
- 2 x 185 g konservuoto tuno, nusausinto
Gaminimo eiga
- Užvirinkite vandens dideliame puode ir jį pasūdykite. Suberkite pupeles ir virkite minutes. Naudodami kiaurasamtį išgriebkite pupeles ir suberkite į šaltą vandenį, kad visiškai atvėstų. Pupeles nusausinkite.
- Tame pačiame vandenyje, kuriame virėte pupeles, galite virti ir makaronus. Naudokitės instrukcijom nurodytum ant makaronų pakelio, dažnai maišykite. Nusausinkite makaronus.
- Tuomet keptuvėje įkaitinkite pusę receptui reikiamo aliejaus. Suberkite svogūnus, česnaką ir žiupsnelį druskos į keptuvę ir kepkite maždaug min, kol suminkštės. Suberkite pomidorus, čiobrelius ir dribsnius, kepkite maždaug min, kol pomidorai suminkštės. Pagardinkite juodaisiais pipirais.
- vandens iš puodo kuriame virėte makaronus pilkite į kitą puodą, berkite pupeles ir supilkite likusį aliejų į pomidorų mišinį. Vanduo nėra būtinas, bet galimas, pagal skonį. Sudėkite makaronus ir tuną, su šaukštu tuną smulkinkite į gabalėlius. Tiekite iš karto.
Pabaigai…
Leiskite patiekalui pailsėti kelias minutes prieš patiekiant, kad pagerėtų skonis.