Tuno salotos
Pasidalinkite savo patirtimi ir idėjomis komentaruose, jei gaminate kitaip.
Ingredientai
- 500g nulupto, pjaustyto kubeliais moliūgo
- 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
- lapinės salotos
- skardinė nusausintų, pjaustytų ketvirčiais burokėlių
- 185g nusausinto tuno
- 1 pjaustytas ilgasis agurkas
- 100g trupinti fetos (arba ožkos sūrio)
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 1 šaukštas balzamiko acto
- 2 arbatiniai šaukšteliai klevų sirupo
- 1 trinta česnako skiltelė
- 1 avokadas (pasirinktinai)
- sauja apvirtų, pjaustytų šparagų (pasirinktinai)
Gaminimo eiga
- Įkaitinkite orkaitę iki laipsnių.
- Į kepimo indą suberkite ir sumaišykite moliūgo ir šaukštą alyvuogių aliejaus. Kepkite – minučių kol suminkštės ir apskrus.
- Dideliame dubenyje sumaišykite nuplautus ir nusausintus salotų lapus, burokėlius, tuno ir pjaustytą ilgąjį agurką.
- Suberkite moliūgą ir fetos. Ąsotyje sumaišykite šaukštus alyvuogių aliejaus, šaukštą balzamiko acto, arbatinius šaukštelius klevų sirupo, česnako skiltelę trintą su šakute. Apšlakstykite salotas ir gerai išmaišykite.
Pabaigai…
Laikykite peilius aštrius, kad būtų saugu ir efektyvu dirbti virtuvėje.