
Tušinti rauginti kopūstai su bulvėmis ir orkaitėje kepta kiauliena
Prieš Kalėdas nusipirkau kiaulienos gabaliuką su trupučiu riebaliuku. Kepiau ant 150°C apie porą valandų. Tuo metu susipjausčiau smulkiai du mėlynuosius svogūnus ir apkepinau svieste. Svogūnus sudėjau į puodą su kopūstais ir troškinau apie 35-40 minučių. Kol troškinosi kopūstai ir kepė mėsa, nusiskutau bulves ir išviriau. Paprastai, bet ne prastai. Skanaus!
Reikalingi Įrankiai
- Orkaitė (Kepimui)
- Puodas (Kopūstams troškinti)
- Keptuvė (Svogūnams apkepinti)
- Bulvių skustukas (Bulvėms skusti)
- Puodukas (Bulvėms virti)
Ingredientai
Kiauliena
- 1 kg Kiaulienos gabaliukas su riebaliuku - Kepimui orkaitėje
Kopūstai ir svogūnai
- 2 vnt Mėlynieji svogūnai - Smulkiai supjaustyti
- 500 g Rauginti kopūstai - Troškinimui
- 50 g Sviestas - Svogūnams apkepinti
Bulvės
- 1 kg Bulvės - Nuskustos ir išvirtos
Gaminimo eiga
- Įkaitinkite orkaitę iki 150°C. Kiaulieną įdėkite į kepimo formą ir kepkite apie 2 valandas.
- Svogūnus smulkiai supjaustykite ir apkepinkite svieste. Svogūnus sudėkite į puodą su raugintais kopūstais ir troškinkite apie 35-40 minučių.
- Kol troškinasi kopūstai ir kepa mėsa, nulupkite bulves ir išvirkite jas pasūdytame vandenyje.
- Patiekite kepintą kiaulieną su troškintais raugintais kopūstais ir virtomis bulvėmis.
Pabaigai…
Kepimo laikas gali skirtis priklausomai nuo mėsos gabaliuko dydžio. Įsitikinkite, kad mėsa yra visiškai iškepusi.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 45gBaltymai: 25gRiebalai: 30gSotieji riebalai: 12gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 90mgNatris: 700mgKalis: 950mgSkaidulos: 6gCukrus: 4gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 15mg