Tušinti rauginti kopūstai su bulvėmis ir orkaitėje kepta kiauliena

Tušinti rauginti kopūstai su bulvėmis ir orkaitėje kepta kiauliena

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Prieš Kalėdas nusipirkau kiaulienos gabaliuką su trupučiu riebaliuku. Kepiau ant 150°C apie porą valandų. Tuo metu susipjausčiau smulkiai du mėlynuosius svogūnus ir apkepinau svieste. Svogūnus sudėjau į puodą su kopūstais ir troškinau apie 35-40 minučių. Kol troškinosi kopūstai ir kepė mėsa, nusiskutau bulves ir išviriau. Paprastai, bet ne prastai. Skanaus!
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 2 hours
Iš viso 2 hours 15 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Orkaitė (Kepimui)
  • Puodas (Kopūstams troškinti)
  • Keptuvė (Svogūnams apkepinti)
  • Bulvių skustukas (Bulvėms skusti)
  • Puodukas (Bulvėms virti)

Ingredientai
  

Kiauliena

  • 1 kg Kiaulienos gabaliukas su riebaliuku - Kepimui orkaitėje

Kopūstai ir svogūnai

  • 2 vnt Mėlynieji svogūnai - Smulkiai supjaustyti
  • 500 g Rauginti kopūstai - Troškinimui
  • 50 g Sviestas - Svogūnams apkepinti

Bulvės

  • 1 kg Bulvės - Nuskustos ir išvirtos

Gaminimo eiga
 

  • Įkaitinkite orkaitę iki 150°C. Kiaulieną įdėkite į kepimo formą ir kepkite apie 2 valandas.
  • Svogūnus smulkiai supjaustykite ir apkepinkite svieste. Svogūnus sudėkite į puodą su raugintais kopūstais ir troškinkite apie 35-40 minučių.
  • Kol troškinasi kopūstai ir kepa mėsa, nulupkite bulves ir išvirkite jas pasūdytame vandenyje.
  • Patiekite kepintą kiaulieną su troškintais raugintais kopūstais ir virtomis bulvėmis.

Pabaigai…

Kepimo laikas gali skirtis priklausomai nuo mėsos gabaliuko dydžio. Įsitikinkite, kad mėsa yra visiškai iškepusi.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 45gBaltymai: 25gRiebalai: 30gSotieji riebalai: 12gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 90mgNatris: 700mgKalis: 950mgSkaidulos: 6gCukrus: 4gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 15mg
Recepto raktažodžiai bulvės, Kiauliena, Rauginti kopūstai, Receptai su nuotraukomis
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating