Ūkiška Silkė su Bulvėmis ir Svogūnais Sėmenų Aliejuje
Šis paprastas, bet gardus lietuviškas patiekalas, atspindi tradicijų vertę. Silkė su svogūnais sėmenų aliejuje – puikus derinys, ypač patrauklus žiemos vakarienėms. Bulvės keptos keptuvėje suteikia šiam patiekalui papildomą sotumo ir namų jaukumo jausmą.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Bulvėms kepti)
- Peilis (Svogūnams pjaustyti)
- Pjaustymo lenta
- Indas (Silkei ir svogūnams sumaišyti su aliejumi)
Ingredientai
- 400 g Silkė - Galima naudoti OCEAN prekinio ženklo silkę
- 4-5 vnt Bulvės - Nuskustos ir supjaustytos mažais kubeliais
- 1 vnt Svogūnas - Supjaustytas pusžiedžiais
- 150 ml Sėmenų aliejus - Galima naudoti kitą mėgstamą aliejų
- Druska - Pagal skonį
- Pipirai - Pagal skonį
Gaminimo eiga
- Nuskustas bulves supjaustyti mažais kubeliais ir kepti keptuvėje su druska ir pipirais, kol taps auksinės spalvos.
- Sukirpti silkę į gabaliukus ir sumaišyti su pusžiedžiais pjaustytais svogūnais. Užpilti sėmenų aliejumi ir leisti įsigerti skoniams.
- Patiekite silkę su keptomis bulvėmis, užpiltą gausiu kiekiu aliejaus. Mėgaukitės iš karto!
Pabaigai…
Aliejus turėtų būti naudojamas pagal skonį, tačiau nebijokite naudoti daugiau, jei norite turtingesnio skonio. Svogūnus galite pakeisti svogūnų laiškais pavasarį.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 500kcalAngliavandeniai: 35gBaltymai: 15gRiebalai: 30gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 10gMononesotieji riebalai: 15gCholesterolis: 50mgNatris: 800mgKalis: 900mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 10mg