
Uogų ir riešutų sviesto sausainiai
Šie sausainiai – tai labai skanus ir sveikas energijos užtaisas! Puikiai tinka visavalgiams, smaližiams, veganams ar vegetarams. Sausainių nereikia kepti, o jų skonis pasakiškas! Tik nereikia išsigąsti, gaminimo žingsnių yra nemažai, nes gaminimą apibudinome išsamiai. Iš tiesų jis labai paprastas, šiuos sausainius pasigaminti labai paprasta, greita ir lengva.
Ingredientai
- 0,5 puodelio natūralaus riešutų sviesto
- 60 g medaus arba agavų ar klevų sirupo
- 1 puodelis avižinių dribsnių
- 60 g linų sėmenų
- 1 puodelis mėgiamų uogų
- 2 šaukštai chia sėklų
- 1-2 šaukštai vandens
- Šiek tiek druskos
Gaminimo eiga
- Kepimo popieriumi padengti kepimo indą.
- Į keptuvę sudėti riešutų sviestą medų (arba klevų ar agavų sirupą), pašildyti ant vidutinės ugnies, pamaišyti, kol gausis vientisa lygi masė.
- Į dubenį sudėti avižinius dribsnius, linų sėmenis ir šiek tiek druskos, išmaišyti.
- Kai riešutų sviesto masė jau pašildyti ir paruošta, lygi, į ją sudėti visus sausus ingredientus, išmaišyti, viską maišant palikti ant vidutinės ugnies.
- Patraukti keptuvę nuo ugnies. Apie 3/4 masės sudėti į paruoštą kepimo indą, gerai suspausti ar dėti į šaldytuvą. Likusią masės dalį pasilikti.
- Į tą pačia keptuvę sudėti uogas, chia sėklas ir vandenį, palikti ant silpnos ugnies, išmaišyti.
- Uogų masę sudėti ant riešutų sviesto masės, kuri buvo palikta šaldytuve, tuomet ant uogų sluoksnio uždėti likusią dalį riešutų sviesto masės.
- Palikti šaldytuve 1 valandai. Sutvirtėjus supjaustyti į norimo dydžio sausainius.
Pabaigai…
Laikykite peilius aštrius, kad būtų saugu ir efektyvu dirbti virtuvėje.