Upėtakis grietinėlės ir špinatų padaže

Upėtakis grietinėlės ir špinatų padaže

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Upėtakis pirktas su akcija, mūsų 2 asmenų šeimai užtenka 2 gaminimams, 2 po 4 riekes. Upėtakį pamacevoju druska, pipirais, Persidade, citrinos sultimis. Keptuvėje apkepu upėtakį, išimu į lėkštę. Į tą pačią keptuvę pakepinu susmulkintą svogūną, 3 skilteles susmulkinto česnako, 4 saulėje džiovintus, susmulkintus pomidorus. Kai svogūnai baigia kepti dedu truputį pasmulkintus špinatus, pilu grietinėlę ir įdedu gerą saują tarkuoto Gaudos sūrio. Kai užkaista visas keptuvės turinys suguldau apkeptą upėtakį, 3-5 minutes patroškinu. Nu PASAKA. Mano vyras nemėgsta nei lašišos nei upėtakio bet sakė “Karališki pietūs”.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 50 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Keptuvė (Vidutinio dydžio)
  • Pjaustymo lenta
  • Peilis (Aštrus, smulkinimui)
  • Mentelė (Keptuvės turiniui maišyti)

Ingredientai
  

Upėtakis

  • 8 riekės Upėtakio file
  • Pagal skonį Druska
  • Pagal skonį Pipirai
  • Persidade prieskoniai
  • 1 vnt Citrina - Sulčių išspaudimui
  • 1 vnt Svogūnas - Susmulkintas
  • 3 skiltelės Česnakas - Susmulkintas
  • 4 vnt Saulėje džiovinti pomidorai - Susmulkinti
  • Saujelė Špinatai - Pasmulkinti
  • 200 ml Grietinėlė
  • Saujelė Gaudos sūris - Tarkuotas

Gaminimo eiga
 

  • Upėtakio riekeles pamacevuoti su druska, pipirais, Persidade ir citrinos sultimis. Palikti marinuotis 10-15 minučių.
  • Įkaitinkite keptuvę ir apkepkite upėtakio riekeles iš abiejų pusių, kol bus auksinės spalvos. Išimkite ir padėkite į lėkštę.
  • Toje pačioje keptuvėje pakepinkite susmulkintą svogūną, česnaką ir saulėje džiovintus pomidorus, kol svogūnai taps auksinės spalvos.
  • Į keptuvę pridėkite špinatus ir trumpai pakepinkite, kol šiek tiek sukris. Supilkite grietinėlę ir įmaišykite tarkuotą Gaudos sūrį.
  • Įdėkite atgal į keptuvę apkeptas upėtakio riekeles ir troškinkite 3-5 minutes, kol padažas sutirštės ir upėtakis bus visiškai iškepęs.

Pabaigai…

Šis receptas puikiai tinka pietums arba vakarienei. Jei norite pridėti daugiau skonio, galite pridėti kaparėlių arba alyvuogių. Patiekite su bulvėmis arba ryžiais.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 10gBaltymai: 35gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 90mgNatris: 400mgKalis: 800mgSkaidulos: 2gCukrus: 3gVitaminas A: 800IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai Grietinėlės padažas, Receptai su nuotraukomis, Špinatai, Upėtakis
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating