
Vaikystės perlinė košė su lašinukais ir svogūnais
Prisiminiau seną gerą košę, kurią mama virdavo vaikystėje. Receptas labai paprastas ir laaaaabai pigu, o skonis nerealus. Tiesiog išverdame perlines kruopas, pasūdytoje vandenyje (galima dėti ir buljono, kas kaip mėgsta), pasmulkiname ir pakepiname sūdytus lašinukus, šiek tiek rūkytos šoninės ar dešros, tinka ir kitas mėsos gaminys. Kai viską pakepinate, supilate ant išvirtų kruopų ir pamaišote, kol nebelieka skysčio. Jei mėgstate, labai tinka paskaninti grietine ir krapais. Pigu, sotu ir svarbiausia – nesijauti persivalgęs ir esi pilnai ir skaniai pavalgęs.
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Kruopoms virti)
- Keptuvė (Lašinukams ir svogūnams pakepinti)
- Pjaustymo lenta
- Peilis (Mėsai ir svogūnams pjaustyti)
- Šaukštas (Košei maišyti)
Ingredientai
Pagrindinės sudedamosios dalys
- 200 g Perlinės kruopos
- 1 litras Vanduo - Pasūdytas arba buljonas
- 100 g Sūdyti lašinukai - Pasmulkinti
- 50 g Rūkyta šoninė - Arba dešra
- 1 vnt Svogūnas - Pasirinktinai raudonas ar baltas
Papildomi priedai
- Pagal skonį Grietinė - Patiekimui
- Pagal skonį Krapai - Švieži arba šaldyti
Gaminimo eiga
- Perlines kruopas virkite pasūdytame vandenyje arba buljone, kol jos suminkštės.
- Pasmulkinkite ir pakepinkite sūdytus lašinukus, rūkytą šoninę ar dešrą, kol taps traškūs.
- Svogūną pasmulkinkite ir kepkite kartu su lašinukais, kol taps auksinės spalvos.
- Kai perlinės kruopos išvirs, supilkite keptus lašinukus, šoninę ir svogūnus ant jų.
- Pamaišykite košę, kol nebeliks skysčio ir viskas gerai susimaišys.
- Patiekite košę su grietine ir krapais, jei mėgstate.
Pabaigai…
Šis receptas yra itin paprastas ir pigus, tačiau labai skanus. Jei nemėgstate grietinės ar krapų, košė bus skani ir be jų.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 35gBaltymai: 10gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 30mgNatris: 400mgKalis: 300mgSkaidulos: 5gCukrus: 2gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 5mg