Vaikystės perlinė košė su lašinukais ir svogūnais

Vaikystės perlinė košė su lašinukais ir svogūnais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Prisiminiau seną gerą košę, kurią mama virdavo vaikystėje. Receptas labai paprastas ir laaaaabai pigu, o skonis nerealus. Tiesiog išverdame perlines kruopas, pasūdytoje vandenyje (galima dėti ir buljono, kas kaip mėgsta), pasmulkiname ir pakepiname sūdytus lašinukus, šiek tiek rūkytos šoninės ar dešros, tinka ir kitas mėsos gaminys. Kai viską pakepinate, supilate ant išvirtų kruopų ir pamaišote, kol nebelieka skysčio. Jei mėgstate, labai tinka paskaninti grietine ir krapais. Pigu, sotu ir svarbiausia – nesijauti persivalgęs ir esi pilnai ir skaniai pavalgęs.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 10 minutes
Gamyba 40 minutes
Iš viso 50 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas, Pusryčiai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Puodas (Kruopoms virti)
  • Keptuvė (Lašinukams ir svogūnams pakepinti)
  • Pjaustymo lenta
  • Peilis (Mėsai ir svogūnams pjaustyti)
  • Šaukštas (Košei maišyti)

Ingredientai
  

Pagrindinės sudedamosios dalys

  • 200 g Perlinės kruopos
  • 1 litras Vanduo - Pasūdytas arba buljonas
  • 100 g Sūdyti lašinukai - Pasmulkinti
  • 50 g Rūkyta šoninė - Arba dešra
  • 1 vnt Svogūnas - Pasirinktinai raudonas ar baltas

Papildomi priedai

  • Pagal skonį Grietinė - Patiekimui
  • Pagal skonį Krapai - Švieži arba šaldyti

Gaminimo eiga
 

  • Perlines kruopas virkite pasūdytame vandenyje arba buljone, kol jos suminkštės.
  • Pasmulkinkite ir pakepinkite sūdytus lašinukus, rūkytą šoninę ar dešrą, kol taps traškūs.
  • Svogūną pasmulkinkite ir kepkite kartu su lašinukais, kol taps auksinės spalvos.
  • Kai perlinės kruopos išvirs, supilkite keptus lašinukus, šoninę ir svogūnus ant jų.
  • Pamaišykite košę, kol nebeliks skysčio ir viskas gerai susimaišys.
  • Patiekite košę su grietine ir krapais, jei mėgstate.

Pabaigai…

Šis receptas yra itin paprastas ir pigus, tačiau labai skanus. Jei nemėgstate grietinės ar krapų, košė bus skani ir be jų.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 35gBaltymai: 10gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 30mgNatris: 400mgKalis: 300mgSkaidulos: 5gCukrus: 2gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 5mg
Recepto raktažodžiai Lašinukai, Perlinė košė, Pigu ir skanu, Receptai su nuotraukomis, Svogūnai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating