
Valdiški vištienos kepsneliai svogūnų ir pomidorų padaže su keptomis bulvėmis ir morkomis
Kai šaldytuvas tuščias po švenčių, tenka improvizuoti. Šie vištienos kepsneliai su svogūnų ir pomidorų padažu, keptomis bulvėmis ir morkomis – tai paprastas ir skanus patiekalas, kuris patiks visiems šeimos nariams. Garnyras iš savų marinuotų pomidorų su svogūnais prideda ypatingo skonio.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Didelė, skirta vištienos kepsneliams ir daržovėms kepti)
- Peilis (Svogūnams ir daržovėms pjaustyti)
- Pjaustymo lenta
- Orkaitės kepimo skarda (Bulvėms ir morkoms kepti)
- Dubuo (Daržovėms sumaišyti su prieskoniais)
Ingredientai
Vištienos kepsneliai
- 500 g Vištienos filė - Supjaustyta gabaliukais
- 2 vnt Svogūnai - Smulkiai pjaustyti
- 2 vnt Pomidorai - Sutrinti arba smulkiai pjaustyti
- 2 v.š. Alyvuogių aliejus
- 200 ml Vanduo
- Pagal skonį Druska
- Pagal skonį Pipirai
- 600 g Bulvės - Supjaustytos gabaliukais
- 300 g Morkos - Supjaustytos griežinėliais
- 1 v.š. Alyvuogių aliejus
- Pagal skonį Druska
- Pagal skonį Pipirai
Garnyras
- 200 g Marinuoti pomidorai - Su svogūnais
Gaminimo eiga
- Įkaitinkite alyvuogių aliejų keptuvėje ir apkepkite vištienos gabaliukus iki auksinės spalvos.
- Į tą pačią keptuvę sudėkite smulkiai pjaustytus svogūnus ir juos apkepkite, kol suminkštės.
- Pridėkite pomidorus, vandenį, druską ir pipirus. Viską troškinkite apie 15-20 minučių, kol padažas sutirštės.
- Kol padažas troškinasi, paruoškite bulves ir morkas: sumaišykite jas su alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais, paskleiskite ant kepimo skardos ir kepkite 200°C orkaitėje apie 30 minučių, kol taps minkštos ir auksinės spalvos.
- Patiekite vištienos kepsnelius su svogūnų ir pomidorų padažu, šalia pridėkite keptas bulves ir morkas. Garnyrui naudokite marinuotus pomidorus su svogūnais.
Pabaigai…
Jei norite, padažą galite pagardinti česnaku ar kitais mėgstamais prieskoniais. Bulvėms ir morkoms galite pridėti šiek tiek šviežių žolelių, tokių kaip čiobreliai ar rozmarinas.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 60gBaltymai: 40gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 15gCholesterolis: 100mgNatris: 700mgKalis: 800mgSkaidulos: 7gCukrus: 10gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 20mg