Valdiški vištienos kepsneliai svogūnų ir pomidorų padaže su keptomis bulvėmis ir morkomis

Valdiški vištienos kepsneliai svogūnų ir pomidorų padaže su keptomis bulvėmis ir morkomis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Kai šaldytuvas tuščias po švenčių, tenka improvizuoti. Šie vištienos kepsneliai su svogūnų ir pomidorų padažu, keptomis bulvėmis ir morkomis – tai paprastas ir skanus patiekalas, kuris patiks visiems šeimos nariams. Garnyras iš savų marinuotų pomidorų su svogūnais prideda ypatingo skonio.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 40 minutes
Iš viso 1 hour
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Keptuvė (Didelė, skirta vištienos kepsneliams ir daržovėms kepti)
  • Peilis (Svogūnams ir daržovėms pjaustyti)
  • Pjaustymo lenta
  • Orkaitės kepimo skarda (Bulvėms ir morkoms kepti)
  • Dubuo (Daržovėms sumaišyti su prieskoniais)

Ingredientai
  

Vištienos kepsneliai

  • 500 g Vištienos filė - Supjaustyta gabaliukais
  • 2 vnt Svogūnai - Smulkiai pjaustyti
  • 2 vnt Pomidorai - Sutrinti arba smulkiai pjaustyti
  • 2 v.š. Alyvuogių aliejus
  • 200 ml Vanduo
  • Pagal skonį Druska
  • Pagal skonį Pipirai
  • 600 g Bulvės - Supjaustytos gabaliukais
  • 300 g Morkos - Supjaustytos griežinėliais
  • 1 v.š. Alyvuogių aliejus
  • Pagal skonį Druska
  • Pagal skonį Pipirai

Garnyras

  • 200 g Marinuoti pomidorai - Su svogūnais

Gaminimo eiga
 

  • Įkaitinkite alyvuogių aliejų keptuvėje ir apkepkite vištienos gabaliukus iki auksinės spalvos.
  • Į tą pačią keptuvę sudėkite smulkiai pjaustytus svogūnus ir juos apkepkite, kol suminkštės.
  • Pridėkite pomidorus, vandenį, druską ir pipirus. Viską troškinkite apie 15-20 minučių, kol padažas sutirštės.
  • Kol padažas troškinasi, paruoškite bulves ir morkas: sumaišykite jas su alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais, paskleiskite ant kepimo skardos ir kepkite 200°C orkaitėje apie 30 minučių, kol taps minkštos ir auksinės spalvos.
  • Patiekite vištienos kepsnelius su svogūnų ir pomidorų padažu, šalia pridėkite keptas bulves ir morkas. Garnyrui naudokite marinuotus pomidorus su svogūnais.

Pabaigai…

Jei norite, padažą galite pagardinti česnaku ar kitais mėgstamais prieskoniais. Bulvėms ir morkoms galite pridėti šiek tiek šviežių žolelių, tokių kaip čiobreliai ar rozmarinas.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 60gBaltymai: 40gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 15gCholesterolis: 100mgNatris: 700mgKalis: 800mgSkaidulos: 7gCukrus: 10gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai Keptos bulvės, Morkos, Pomidorų padažas, Svogūnų padažas, Vištiena
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating