Vanilinis obuolių pyragas
Mano receptas aprašytas žemiau, bet jūsų patarimai taip pat laukiami komentaruose.
Ingredientai
- Sviestas (250 g)
- Cukrus (250 g)
- Kiaušiniai (4 vnt.)
- Miltai (250 g)
- Kepimo milteliai (1 arbat. š.)
- Druska (1 žiupsnelis)
- Vanilė (1 vnt.) ankšties sėklų
- Obuoliai (3 vnt.)
- Cinamonas (1 arbat. š.)
- Cukrus “Demerara”: (2 valg. š.)
Gaminimo eiga
- Minkštą sviestą ir cukrų inde sukite mediniu šaukštu tol, kol masė taps puri ir pašviesės.
- Sudėkite išplaktus kiaušinius, įsijokite miltus su kepimo milteliais, suberkite vanilės sėklas ir gerai išmaišykite.
- Tešlą sukrėskite į sviestu išteptą skardą ir išlyginkite. Ant viršaus gražiai sudėkite plonas nuluptų obuolių skilteles ir truputį įspauskite į tešlą.
- Obuolius apibarstykite cukrumi „Demerara“ ir cinamonu. Kepkite laipsnių orkaitėje apie valandą (įbestas ir ištrauktas pagaliukas turi likti švarus). Pyragą išimkite iš skardos ir patiekite atvėsusį su plakta grietinėle.
Pabaigai…
Porcijų dydis gali skirtis priklausomai nuo asmeninių pageidavimų ir alkio lygio.