Varškėčiai
Gaminimo eiga ir ingredientai aprašyti apačioje.
Ingredientai
- miltų, praturtintų sėlenėlėmis: 4 valgomieji šaukštai (apvoliojimui)
- varškės: 1 kg
- cukraus: 60 g
- vanilinio cukraus: 20 g
- kiaušinių 3
- druskos: žiupsnelis
- aliejaus
- juodųjų serbentų uogienė (arba kita Jūsų mėgstama)
- grietinės
Gaminimo eiga
- Pradžioje į varškę įmuškite kiaušinius, įdėkite miltus, cukrų, vanilinį cukrų bei druską. Viską gerai išmaišykite, padaliinkite į vienodas dalis, iš kiekvieno padarykite rutuliuką, apvoliokite miltais ir padarykite mažus blynelius.
- Trumpai apkepkime aliejuje iš abiejų pusių. Ant skardos, užklotos kepimo popieriumi, sudėkite varškėčius, o skardą dėkite į įkaitintą orkaitę (iki laipsnių temperatūris). Kepkite maždaug minutes.
- Galiausiai varškėčius patiekite su uogiene ir grietine. Bus labai skanu!
Pabaigai…
Skonių derinimas gali iškelti patiekalą į aukštesnį lygį.