
Varškės – aguonų pyragas
Žemiau pateikiami ingredientai ir gaminimo instrukcijos.
Ingredientai
- Pagrindui:
- 180 gr. sviesto
- 200 gr. cukraus
- 2 kiaušiniai
- 150 g ant. jogurto
- 1 a.š. kepimo miltelių
- Miltų.
- Varškės įdarui:
- 500 gr. varškės
- 3 kiaušiniai
- 200 gr. cukraus
- 1 citrinos sultys
- 2 šaukštai krakmolo
- Vanilinio cukraus ( nebūtinai)
- 150 g aguonų.
Gaminimo eiga
- Užmaišome tešlą, kad būtų grietinės tirštumo. Ketvirtadalį nupilame, įdedame šokoladinės kakavos ir dar truputį miltų. Išsukame . Tešla turi būti kieta.
- Įdarui: Sumaišyti visus produktus iki vientisos masės.
- Kepimo skardą ištepti sviestu, Sviesią tešlą. Supilti pusę varškės masės . Iš tamsios tešlos padaryti rutuliukus ir sudėti ant viršaus. Supilti likusią varškės masę neskubant, kad į tarpus tarp rutuliukų pakliūtų varškės ir jie nesusiliestų. Viršų barsčiau migdolų drožlėmis.
- Dėti į įkaitintą laipsnių orkaitę ir kepti – min. Skanaus!!!
Pabaigai…
Maisto gaminimas kitiems yra puikus būdas parodyti rūpestį ir dėkingumą.