Varškės ir moliūgo apkepas
Kaip gaminti šį patiekalą, rasite žemiau.
Ingredientai
- Varškės masei:
- 500 g. liesos varškės;
- 3-4 kiaušinių;
- 6 v.š. manų kruopų;
- 7 v.š. cukraus;
- vanilinio cukraus;
- žiupsnelis druskos;
- taip pat galima naudoti razinų, džiovintų vaisių ar spanguolių.
- Moliūgo masei:
- Apie 800 g. moliūgo;
- 3-4 kiaušinių;
- 7 v.š. manų kruopų;
- 6 v.š. cukraus;
- žiupsnelis druskos;
Gaminimo eiga
- Moliūgo masė: supjaustome moliūgą dideliais gabalais ir kepimo popieriumi išklotoje skardoje kepame apie val. arba kol moliūgas taps minkštas. Atvėsiname ir nulupame odelę. Moliūgą maišytuvu ar kokiu kitokiu grūstuvu sutriname iki purios masės. Įplakame kiaušinius, cukrų, žiupsnelį druskos, įmaišome manų kruopas.
- Varškės masė: kiaušinius išsukame su cukrumi, sumaišome su minkšta varške (varškę galima pertrinti per sietelį), įmaišome manų kruopas, vanilę arba apelsino žievelę ir žiupsnelį druskos.
- Apkepui skirtą kepimo formą ištepame sviestu. Ant dugno pilame moliūgo masę (kiekio), tada dedame pusę varškės masės, pilame moliūgo masę (kitą kiekio), likusią varškę ir ant viršaus užbaigiame likusia moliūgo mase. Neišsigąskite, kad moliūgo masė bus daug skystesnė nei varškės masė ir varškės masė taip tolygiai nepasidengs visu paviršiumi. Vis vien iškepęs apkepas bus gražiai pamargintas.
- Kepame apie valandą C orkaitėje.
Pabaigai…
Nenusiminkite, jei patiekalas nepavyksta tobulai; kiekviena klaida yra mokymosi patirtis.