Varškės lietiniai su įdaru
Lietiniai su varškės ir persikų įdaru tai neįprasti lietiniai, tačiau labai skanūs ir ganėtinai greitai pagaminami.
Ingredientai
- Tešlai:
- liesa varškė: 100 g
- pienas: 4 šaukštai
- kiaušiniai: 3
- druska: žiupsnelis
- petražolės: 2 šaukštai (smulkintos)
- sviestas: kepti
- Įdarui:
- svogūnai: 2
- dešra: 200 g
- agurkai: 200 g
- aliejus: 2 šaukštai
- miltai: 1 šaukštas
- saldžioji paprika: 1 šaukštelis (malta)
- druska
- pipirai: malti
- vanduo: 4 šaukštai
Gaminimo eiga
- Iš nurodytų produktų suplakite tešlą ir pusvalandį palaikykite, kad išbrinktų.
- Agurkus perpjaukite pusiau ir išėmę sėklas supjaustykite šiaudeliais.
- Svogūnus pjaustykite žiedeliais, dešrą – šiaudeliais ir šiek tiek pakepkite aliejuje, suberkite miltus.
- Gerai išmaišę ir dar kiek pakepę, įpilkite vandenį, berkite papriką, agurkus.
- Įdarą užvirkite, 10 minučių troškinkite, gardinkite druska ir pipirais.
- Svieste iškepkite lietinius. Aptepkite juos įdaru, susukite ir tiekite šiltose lėkštėse.
Pabaigai…
Prieskonių naudojimas yra svarbus; nebijokite eksperimentuoti su skirtingais prieskoniais ir žolelėmis.