Varškės pica su faršu
Šios picos pagrindas pagamintas be jokių riebalų – iš varškinės tešlos. Rinkitės jautienos arba kalakutienos faršą – pica bus neriebi.
Ingredientai
- Paplotis:
- varškė: 250 g
- kiaušiniai: 3
- kvietiniai miltai: 100 ml
- kepimo milteliai: 2 šaukšteliai
- druska: ½ šaukštelio
- Viršus:
- pomidorai: 4-5
- jautienos faršas arba kalakutienos faršas: 200 g
- druska: ½ šaukštelio
- pipirai: ¼ šaukštelio
- pievagrybiai: 200 g (šviežūs)
- sūris: 100 g (tarkuotas)
- mėgstamas padažas arba Marinaros padažas: 200-300 ml
- picų prieskoniai: 1-2 šaukšteliai
- aliejus: kepti
Gaminimo eiga
- Varškę išsukitesu kiaušiniais. Kitame inde sumaišykite į miltus, kepimo miltelius ir druską, suberkite į varškės masę ir gerai išsukite.
- Skardą (apie 35×27 cm) išklokite kepimo popieriumi ir šlapiomis rankomis tolygiai paskirstykite tešlą. Orkaitę įkaitinkite iki 225° C temperatūros.
- Į keptuvę įpilkite aliejaus ir pakepinkite faršą. Pagardinkite druska ir pipirais, perdėkite į dubenį. Toje pačioje keptuvėje pakepinkite pievagrybius.
- Tešlą aptepkite padažu, uždėkite faršą ir grybus. Pagardinkite picų prieskoniais ir apibarstykite tarkuotu sūriu. Ant viršaus išdėliokite pomidorų griežinėlius, pabarstykite truputį druskos ir pipirų. Kepkite 20-30 minučių, kol picos viršus gražiai parus.
Pabaigai…
Turėti gerai aprūpintą spintelę su pagrindiniais ingredientais gali padaryti maisto gaminimą patogesnį.