Varškės pyragas su obuoliais ir vyšniomis
Ingredientai surašyti apačioje, galite keisti pagal savo poreikius.
Ingredientai
- Tešlai:
- margarino 200 g.
- varškės 250 g.
- cukraus 3 šaukštai
- kepimo miltelių 1 šaukštelis
- miltų (arba kiek reikės,kad gautųsi labai minkšta ir elastinga tešla) 2.5 puodeliai
- Įdarui:
- obuolių 2 vnt.,
- vyšnių be kauliukų 1 sauja,
- cukraus pudros 2 šaukštai,
- cinamono 1 šaukštelis,
- krakmolo 1 žiupsnelis.
Gaminimo eiga
- Iš nurodytų produktų išminkome tešlą. Ją reikėtų šaldymo kameroje palaikyti valandas.
- Kai tešla paruošta, iškočiojame į pailga apskritimą.
- Į vidurį tešlos sudėsime vyšnias, sutarkuotus obuolius, užbersime krakmolu, cinamonu ir cukraus pudra.
- Tešlos kraštus keliame ir suformuojame krepšelį. Įdaras neturi matytis. Tešlą šiek tiek paplojame, kad gautųsi plokščia forma.
- Viršų subadome šakute.
- Kepkite laipsnių orkaitėje minučių.
- Dar karštą, iš orkaitės išimta pyragą, patepkite margarinu. Leiskite pravėsti ir tik tuomet pjaukite.
Pabaigai…
Skonių derinimas gali iškelti patiekalą į aukštesnį lygį.