Varškės vyniotinis su bananais
Šis labai minkštas, purus, šviežias, namuose keptas bei kvepiantis vaniline varške ir bananais vyniotinis pradžiugins visus smaližius Jūsų namuose, na, o net jei ir nesate didelis smaližius, su puodeliu kavos, arbatos ar pieno šis skanumėlis Jums tikrai patiks!
Ingredientai
- 2 delno dydžio mielinės tešlos kepalėliai
- 0,5 kg varškės
- 1 šaukštas grietinės
- 2 gerai prinokę bananai
- 2 kiaušiniai (1 į varškę +1 patepimui)
- 50-60 g cukraus (į varškę + apibarstymui)
- 1 šaukštelis vanilės ekstrakto
- Šiek tiek cinamono (apibarstymui)
Gaminimo eiga
- Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių, pasiruošti kepimo indą, jį padengti kepimo popieriumi.
- Plonai iškočioti mielinę tešlą.
- Sutrinti bananus, jais padengti tešlą.
- Į dubenį suberti varškę, įmušti kiaušinį, įdėti šaukštą grietinės, vanilės ektrakto, šiek tiek cukraus ir gerai išmaišyti.
- Varškės masę dėti ant bananų, paskirstyti po visą tešlos sluoksnį, kraštus šiek tiek palikti, nes bus paprasčiau suvynioti.
- Mielinę tešlą su bananų ir varškės įdaru susukti į vyniotinį, kraštus užspausti.
- Aptepti išplaktu kiaušiniu ir apibarstyti cukraus bei cinamono mišiniu.
- Kepti apie 30 min.
Pabaigai…
Eksperimentuokite su maisto gaminimo technikomis iš skirtingų virtuvių, kad praplėstumėte savo įgūdžius.