Vasariškas grietinėlės ir uogų tortas

Vasariškas grietinėlės ir uogų tortas

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Ingredientai tokie kaip surašiau žemiau.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 20 minutes
Iš viso 35 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 4 porcijos

Ingredientai
  

  • Pagrindui:
  • 400 g trapių sausainių
  • 170 g sviesto
  • 100 g lazdynų arba kitų riešutų
  • Viršutiniam sluoksniui:
  • 450 ml plakamosios grietinėlės
  • 360 ml natūralaus jogurto
  • 3 šaukštai miltelinio cukraus
  • 6 šaukšteliai želatinos
  • dubenėlis šviežių uogų (braškių, gervuogių, aviečių, serbentų)
  • Papuošti:
  • ½ plytelės baltojo šokolado

Gaminimo eiga
 

  • Grūstuve ar elektriniu trintuvu sutrinkite sausainius, sumaišykite juos su maltais riešutais ir išlydytu sviestu. Masę dėkite į torto formą ir suspauskite. Pusvalandį palaikykite šaldytuve, kad pagrindas sustingtų.
  • Želatiną užpilkite nedideliu kiekiu šalto vandens ir palikite išbrinkti. Grietinėlę išplakite. Kai ims standėti, suberkite miltelinį cukrų ir pabaikite plakti. Įmaišykite jogurtą, keletą nuplautų ir gerai nudžiovintų uogų. Išbrinkusią želatiną pakaitinkite, kad visiškai ištirptų, atvėsinkite ir supilkite į grietinėlės ir jogurto kremą. Išmaišykite ir supilkite kremą ant sustingusio trupinių pagrindo. Tortą laikykite šaldytuve, kol visiškai sustings.
  • Tortui papuošti vandens vonelėje įdėtame dubenyje ištirpdykite šokoladą. Uogas sudėliokite ant torto viršaus ir apliekite šokoladu. Skanėstą dar kurį laiką palaikykite šaldytuve, kad sustingtų šokoladas.

Pabaigai…

Nebijokite modifikuoti receptų pagal savo asmeninį skonį.
Recepto raktažodžiai Receptai su nuotraukomis, Tortai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating