
Vasariški pietūs: Kepti grybai su bulvėmis ir šonine
Tai paprastas, tačiau skanus patiekalas, kurį galite paruošti gamtoje, naudodami ką tik surinktus grybus. Šis receptas atkartoja kaimišką skonį, nes gaminamas ant plytos, o ne ant dujų ar elektros viryklės. Tai tikras grybų mylėtojų pasitenkinimas!
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Grybams ir bulvėms kepti)
- Medinė mentelė (Maistui maišyti)
- Peilis (Ingredientams pjaustyti)
- Lėkštė (Patiekalui pateikti)
Ingredientai
- 200 g Švieži grybai - Pageidautina voveraitės ar kiti valgomi miško grybai
- 100 g Karštai rūkyta šoninė - Supjaustyta kubeliais
- 1 vnt Svogūnas - Supjaustytas smulkiai
- 2 vnt Bulvės - Nulupus, supjaustytos kubeliais
- pagal skonį Druska ir pipirai
- 1-2 šaukštai Grietinė - Patiekimui
- pagal skonį Krapai - Kapoti
Gaminimo eiga
- Grybus nuplaukite ir trumpai apvirkite verdančiame vandenyje.
- Keptuvėje apkepkite rūkytą šoninę, kol taps traški. Pridėkite smulkiai pjaustytą svogūną ir kepkite, kol svogūnas taps skaidrus.
- Pridėkite supjaustytas bulves ir kepkite, kol jos suminkštės. Tada pridėkite apvirtus grybus.
- Pagardinkite druska, pipirais ir kapotais krapais pagal skonį. Toliau kepkite, kol visi ingredientai susimaišys ir pasieks norimą skonį.
- Patiekite su keliais šaukštais grietinės viršuje.
Pabaigai…
Šis patiekalas geriausiai gaminamas ant laužo ar krosnies plytos, kad gautumėte unikalų kaimišką skonį. Jei neturite galimybės, galite gaminti ir ant įprastos viryklės.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 350kcalAngliavandeniai: 25gBaltymai: 15gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 8gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 60mgNatris: 450mgKalis: 700mgSkaidulos: 3gCukrus: 2gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 15mgCalcium: 30mgIron: 2mg