
Vasaros Mėgstamiausias Troškinys
Šis troškinys su faršu, paprika, svogūnu, konservuotomis pomidorais, pupelėmis ir kukurūzais buvo šios vasaros favoritas. Paruoštas lauke ant grilio, jis puikiai dera prie šiltų vakarų ir bendravimo su draugais. Nors patiekalas paprastas, jo skonis nepakartojamas, ypač kai ingredientai sulydomi kartu ir tampa aromatingu troškiniu.
Reikalingi Įrankiai
- Grilis (Tinka tiek kamado, tiek kitiems tipams)
- Didelė puodynė (Geriausia ketaus arba storos sienelės)
- Maišymo šaukštas
- Pjaustymo lenta ir peilis (Daržovių ir mėsos pjaustymui)
Ingredientai
- 500 g Faršas - Gali būti jautiena, kiauliena arba jų mišinys
- 1 vnt Paprika - Supjaustyta kubeliais
- 1 vnt Svogūnas - Supjaustytas stambiais gabalais
- 400 g Konservuoti pomidorai - Be odos, smulkinti
- 400 g Konservuotos pupelės - Raudonos arba baltos, nuskalautos
- 150 g Konservuoti kukurūzai - Be skysčio
- 1 vnt Sultinio kubelis - Vištienos arba daržovių
- 500 ml Vanduo - Skysčio kiekiui reguliuoti
- Pagal skonį Druska, pipirai ir kiti prieskoniai - Priklausomai nuo asmeninio skonio
Gaminimo eiga
- Paruoškite grilį, kad būtų vidutinė temperatūra. Įkaitinkite didelę puodynę ant grilio.
- Įkaitus puodynę, į ją sudėkite faršą ir kepkite, kol jis taps rudas. Įdėkite pjaustytą svogūną ir papriką, kepkite, kol daržovės suminkštės.
- Pridėkite konservuotus pomidorus, pupeles, kukurūzus, sultinio kubelį ir vandenį. Gerai išmaišykite.
- Uždenkite puodynę ir troškinkite apie 30-40 minučių, kol skoniai susimaišys ir patiekalas bus tirštas. Periodiškai patikrinkite ir maišykite.
- Pagal skonį pridėkite druskos, pipirų ir kitų prieskonių. Patiekite karštą.
Pabaigai…
Šis troškinys puikiai tinka lauko vakarienėms. Jei norite, galite pridėti aštriųjų paprikų arba kitų prieskonių, kad būtų daugiau aštrumo.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 35gBaltymai: 20gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 60mgNatris: 800mgKalis: 700mgSkaidulos: 8gCukrus: 6gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 20mg