Vedariukai-Juodukai

Vedariukai-Juodukai

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Nu, ka? Trecias kartas nemelavo 🤷‍♀️, pavyko. Mielos seiminikutes, nepykite, nes skoniui ir groziui draugu nera: vieniems skanu, kiti 🤮. Nesinervuokit ir …… 🤪
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 1 hour
Iš viso 1 hour 30 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 8 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo forma (Gausiai ištepta riebalais)
  • Peilis (Pakepintos šoninės smulkinimui)
  • Didelis indas (Kruopoms sumaišyti)

Ingredientai
  

  • 200 g Smulkios kruopos (kvietinės arba miežinės)
  • 200 g Perlinės kruopos
  • 400 g Šoninė
  • 4 vnt Didoki svogūnai
  • Storos žarnos
  • Druska, malti pipirai, lauro lapeliai
  • 700 ml Kiaulės kraujas

Gaminimo eiga
 

  • 1. Kruopas viriau atskirai, bet neperviriau.
  • 2. Kepinu šoninę su svogūnais.
  • 3. Sudėjau kruopas į indą, supyliau pakepintą šoninę. Išmaišiau.
  • 4. Sudėjau prieskonius ir druską, supyliau kraują. Vėl gerai išmaišiau.
  • 5. Sukrečiau į žarnas. Skardą ištepiau gausiai riebalais, dėjau vedarus, subadžiau.
  • 6. Palikau pastovėti apie pusvalandį ir dėjau kepti į įkaitintą, iki 180 laipsnių orkaitę apie valandą.

Pabaigai…

Galite eksperimentuoti su prieskoniais pagal savo skonį.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 150gBaltymai: 25gRiebalai: 60gSotieji riebalai: 20gPolinesotieji riebalai: 10gMononesotieji riebalai: 30gCholesterolis: 200mgNatris: 300mgKalis: 200mgSkaidulos: 5gCukrus: 10gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 5mg
Recepto raktažodžiai Kiauliena, Kruopos, Receptai su nuotraukomis, Vedariukai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating