Vedariukai-Juodukai
Nu, ka? Trecias kartas nemelavo 🤷♀️, pavyko. Mielos seiminikutes, nepykite, nes skoniui ir groziui draugu nera: vieniems skanu, kiti 🤮. Nesinervuokit ir …… 🤪
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo forma (Gausiai ištepta riebalais)
- Peilis (Pakepintos šoninės smulkinimui)
- Didelis indas (Kruopoms sumaišyti)
Ingredientai
- 200 g Smulkios kruopos (kvietinės arba miežinės)
- 200 g Perlinės kruopos
- 400 g Šoninė
- 4 vnt Didoki svogūnai
- Storos žarnos
- Druska, malti pipirai, lauro lapeliai
- 700 ml Kiaulės kraujas
Gaminimo eiga
- 1. Kruopas viriau atskirai, bet neperviriau.
- 2. Kepinu šoninę su svogūnais.
- 3. Sudėjau kruopas į indą, supyliau pakepintą šoninę. Išmaišiau.
- 4. Sudėjau prieskonius ir druską, supyliau kraują. Vėl gerai išmaišiau.
- 5. Sukrečiau į žarnas. Skardą ištepiau gausiai riebalais, dėjau vedarus, subadžiau.
- 6. Palikau pastovėti apie pusvalandį ir dėjau kepti į įkaitintą, iki 180 laipsnių orkaitę apie valandą.
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su prieskoniais pagal savo skonį.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 150gBaltymai: 25gRiebalai: 60gSotieji riebalai: 20gPolinesotieji riebalai: 10gMononesotieji riebalai: 30gCholesterolis: 200mgNatris: 300mgKalis: 200mgSkaidulos: 5gCukrus: 10gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 5mg