Vėdariukai kitaip

Vėdariukai kitaip

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Šis receptas yra išskirtinis lietuviškų vėdarų variantas. Vietoj tradicinės žarnos naudojamos vištos odelės, kurios įdarytos tarkuotomis bulvėmis. Pagardintos spirgučiais ir keptos keptuvėje arba orkaitėje. Skanus ir šiek tiek neįprastas būdas pateikti mėgstamą patiekalą.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 40 minutes
Iš viso 1 hour 10 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos
Kalorijos(-ų) 650 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Keptuvė (Reikalinga, jei nuspręsite kepti vėdariukus keptuvėje.)
  • Orkaitė (Alternatyva keptuvei, jei norite kepti orkaitėje.)
  • Bulvių tarkavimo mašina (Naudojama tarkuoti bulves.)
  • Virvutės (Reikalingos, kad susukti odeles su įdaru.)

Ingredientai
  

Pagrindinės sudedamosios dalys

  • 300 g Vištos odelės - Naudojamos vietoj tradicinės žarnos.
  • 1 kg Tarkuotos bulvės - Tarkį šiek tiek nusunkite, bet nedaug.
  • 100 g Spirgučiai - Galima pridėti į tarkį, bet nebūtina.
  • pagal skonį Druska

Gaminimo eiga
 

  • Paruoškite bulvių tarkį: nusunkite, bet tik šiek tiek, kad išlaikytumėte drėgmę.
  • Jei naudojate spirgučius, įmaišykite juos į bulvių tarkį. Pagardinkite druska.
  • Vištos odelės viduriuką užpildykite bulvių tarkiu. Susukite maišelius ir susiriškite virvutėmis.
  • Kepti keptuvėje arba orkaitėje, kol vėdariukai bus auksinės spalvos ir traškūs.

Pabaigai…

Galite eksperimentuoti su skirtingais prieskoniais ar spirgučių kiekiu, kad suteiktumėte patiekalui savo skonį.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 650kcalAngliavandeniai: 45gBaltymai: 25gRiebalai: 40gSotieji riebalai: 12gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 20gCholesterolis: 120mgNatris: 800mgKalis: 700mgSkaidulos: 4gCukrus: 3gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 15mg
Recepto raktažodžiai Bulvių patiekalai, Tradiciniai receptai, Vėdarai, Vištos odelės
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating