Vegetariški „Žemaičių“ blynai su bulvių koše
Kai dukra vegetarė atvyksta į sodybą Visų Šventųjų dieną, reikia sugalvoti kažką ypatingo. Iš likusios bulvių košės pavyko sukurti puikius vegetariškus „Žemaičių“ blynus su svogūnais, špinatais ir kiaušiniais. Tai šventinis ir išskirtinis patiekalas, tinkamas bet kokiai progai.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Maža ugnis, abi pusės turi būti gražiai auksinės spalvos.)
- Pjaustymo lenta (Svogūnams ir kitiems ingredientams pjaustyti.)
- Peilis (Svogūnams, špinatams ir kiaušiniams pjaustyti.)
- Indas maišymui (Bulvių košės ir kitų ingredientų maišymui.)
- Mentelė (Blynų apvertimui keptuvėje.)
Ingredientai
- 500 g Bulvių košė
- 2 vnt Kiaušiniai
- 100 g Svogūnai - Smulkiai pjaustyti
- 50 g Špinatai - Smulkinti ir šiek tiek patroškinti
- 50 g Miltai
- Krapai, svogūnų laiškai - Pagal skonį
- Druska ir pipirai - Pagal skonį
- Augalinis aliejus - Kepimui
Gaminimo eiga
- Smulkiai supjaustykite svogūnus ir apkepkite juos keptuvėje iki auksinės spalvos. Įdėkite špinatus ir dar šiek tiek patroškinkite. Palikite atvėsti.
- Kai svogūnai ir špinatai atvės, sumaišykite juos su smulkintais kiaušiniais. Pagardinkite druska, pipirais, krapais ir svogūnų laiškais.
- Į bulvių košę įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite. Po truputį berkite miltus, kad tešla būtų tinkama formuoti.
- Ant delno formuokite paplotėlį, įdėkite šaukštą įdaro ir uždenkite kitu paplotėliu. Gerai suformuokite kraštus.
- Kepkite blynus keptuvėje ant mažos ugnies iš abiejų pusių iki gražios auksinės spalvos.
- Patiekite su grietinės-sviesto padažu arba jūsų mėgstamu padažu.
Pabaigai…
Šis receptas puikiai tinka kaip pagrindinis vegetariškas patiekalas. Galite eksperimentuoti su įdaru, pridėdami daugiau daržovių ar prieskonių.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 45gBaltymai: 10gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 75mgNatris: 250mgKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 2gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 20mg