Velykinis moliūgų keksas

Velykinis moliūgų keksas

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Nuotraukoje matomi ingredientai nurodyti apačioje.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 45 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 6 porcijos

Ingredientai
  

  • kvietiniai miltai: 140 g
  • speltos miltai: 125 g
  • rudasis cukrus: 70 g
  • kepimo milteliai: 2 a.š.
  • druska
  • alyvuogių aliejus: 80 ml
  • kiaušiniai: 2
  • moliūgas: 200 g (stambiai tarkuotas)
  • natūralus jogurtas: 60 ml
  • citrinos žievelė: 1 citrinos (tarkuota)
  • romas: 1 v.š. (neprivaloma)
  • kondensuotas pienas: 3 v.š.

Gaminimo eiga
 

  • Pirmiausia abiejų rūšių miltus sumaišome su druska bei kepimo milteliais. Tada kitame inde išplakame kiaušinius su cukrumi, jogurtu bei tarkuota citrinos žievele.
  • Tuomet miltų mišinį suberiame į kiaušinių plakinį. Labai gerai išmaišome, kad neliktų gumulėlių. Supilame alyvuogių aliejų ir sudėjau moliūgo tarkius, jei norime apšlakstome romu. Gerai išmaišome.
  • Kekso kepimo formą ištepame sviestu bei kondensuotu pienu. Tada gautą masę supilame į jau paruoštą skardą. Kepame iki laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug minutes. Kepant kekso viršus gražiai “susproginės”. Kai keksas iškepa, nieko nelaukus reikia išimti iš skardos bei jį valgyti!
  • Patarimas: neišsigąskite, iškepusio kekso vidus bus minkštas, šaukštu kabinamas, o kekso kraštai – standūs. Jeigu norime saldžiau, viršų drąsiai galime aptepti kondensuotu pienu bei apibarstyti mėgstamu šokoladu.

Pabaigai…

Skirkite laiko tinkamai paruošti ingredientus; tai daro gaminimą malonesnį.
Recepto raktažodžiai Keksai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating