
Velykinis moliūgų keksas
Nuotraukoje matomi ingredientai nurodyti apačioje.
Ingredientai
- kvietiniai miltai: 140 g
- speltos miltai: 125 g
- rudasis cukrus: 70 g
- kepimo milteliai: 2 a.š.
- druska
- alyvuogių aliejus: 80 ml
- kiaušiniai: 2
- moliūgas: 200 g (stambiai tarkuotas)
- natūralus jogurtas: 60 ml
- citrinos žievelė: 1 citrinos (tarkuota)
- romas: 1 v.š. (neprivaloma)
- kondensuotas pienas: 3 v.š.
Gaminimo eiga
- Pirmiausia abiejų rūšių miltus sumaišome su druska bei kepimo milteliais. Tada kitame inde išplakame kiaušinius su cukrumi, jogurtu bei tarkuota citrinos žievele.
- Tuomet miltų mišinį suberiame į kiaušinių plakinį. Labai gerai išmaišome, kad neliktų gumulėlių. Supilame alyvuogių aliejų ir sudėjau moliūgo tarkius, jei norime apšlakstome romu. Gerai išmaišome.
- Kekso kepimo formą ištepame sviestu bei kondensuotu pienu. Tada gautą masę supilame į jau paruoštą skardą. Kepame iki laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug minutes. Kepant kekso viršus gražiai “susproginės”. Kai keksas iškepa, nieko nelaukus reikia išimti iš skardos bei jį valgyti!
- Patarimas: neišsigąskite, iškepusio kekso vidus bus minkštas, šaukštu kabinamas, o kekso kraštai – standūs. Jeigu norime saldžiau, viršų drąsiai galime aptepti kondensuotu pienu bei apibarstyti mėgstamu šokoladu.
Pabaigai…
Skirkite laiko tinkamai paruošti ingredientus; tai daro gaminimą malonesnį.