Veršienos troškinys su šaltibarščiais

Veršienos troškinys su šaltibarščiais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Po Sekminių, kai parduotuvės vis dar uždarytos, nusprendžiau gaminti šaltibarščius. Tačiau mano antra pusė jų nemėgsta, tad iš vakarykštės veršienos paruošiau troškinį. Tai buvo puikus sprendimas su šviežiai virtomis bulvėmis.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 20 minutes
Iš viso 40 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Puodas (Didelis, su dangčiu)
  • Pjaustymo lenta
  • Peilis
  • Šaukštas (Maišymui)

Ingredientai
  

Troškinys

  • 500 g Veršienos - Virta, supjaustyta gabalėliais
  • 2 vnt Morkos - Supjaustytos griežinėliais
  • 1 vnt Svogūnas - Supjaustytas
  • 2 skiltelės Česnakas - Smulkintas
  • 100 ml Jautienos sultinys
  • 50 ml Grietinėlė
  • 1 šaukštas Slyvų pagardas - Naminis
  • 1 žiupsnelis Druska - Pagal skonį

Šaltibarščiai

  • 500 ml Kefyras
  • 1 vnt Agurkas - Supjaustytas kubeliais
  • 1 vnt Burokėlis - Virti ir tarkuoti
  • 2 vnt Kiaušiniai - Virti ir smulkinti
  • Pagal skonį Druska ir pipirai

Gaminimo eiga
 

  • Puode aliejuje apkepkite morkas, svogūnus ir česnakus. Pridėkite veršienos gabalėlius, jautienos sultinį ir troškinkite 15 minučių.
  • Įpilkite grietinėlės, pridėkite slyvų pagardą ir dar troškinkite 5 minutes.
  • Šaltibarščiams sumaišykite kefyrą, agurką, burokėlį ir kiaušinius. Pagardinkite druska ir pipirais.
  • Troškinį patiekite su šviežiai virtomis bulvėmis. Šaltibarščius atskirai.

Pabaigai…

Galite naudoti bet kokį namuose turimą slyvų pagardą, o veršieną virkite ilgai, kad būtų minkšta.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 35gBaltymai: 25gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 100mgNatris: 500mgKalis: 600mgSkaidulos: 5gCukrus: 10gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai Receptai su nuotraukomis, Šaltibarščiai, Tradiciniai lietuviški patiekalai, Veršienos troškinys
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating