Virta šoninė su garnyru ir Kalėdiniais prieskoniais

Virta šoninė su garnyru ir Kalėdiniais prieskoniais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Pietūs, rodos, iš kirvio… O ir virta šonine nieko nenustebinsi! Bet kartais norisi tik taip – itin paprastai… Šoninė nuo įprastos skiriasi tik tuo, jog dėta daug kalėdinių prieskonių. Be druskos, svogūno, pipirų žirnelių, lauro lapų dar dėjome gvazdikėlių, kvepiančiųjų pipirų, kardamono, imbiero. Ir lėtai virėme apie 2 – 2.5 val. Geris! Kepti svogūnai su šaukštu naminio pomidorų padažo… Kopūstai, užkonservuoti dar rudenį, nes gaila buvo likutį kopūsto išmesti. Troškinti su daug žolelių, savais pomidorais, druska, pipirais… Mažos virtos mandel bulvytės… Neišmantru, bet labai skanu.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 2 hours 30 minutes
Iš viso 2 hours 45 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Puodas (Didelis, šoninei virti)
  • Keptuvė (Svogūnams kepti)
  • Peilis (Šoninei ir daržovėms pjaustyti)
  • Pjaustymo lenta
  • Šaukštas (Pomidorų padažui maišyti)

Ingredientai
  

Šoninė

  • 1 kg Šoninė - Daug kalėdinių prieskonių
  • 2 vnt Svogūnai - Susmulkinti
  • 1 šaukštas Naminis pomidorų padažas
  • 500 g Konservuoti kopūstai - Su žolelėmis ir pomidorais
  • 400 g Mandel bulvytės - Virtos
  • Pagal skonį Druska, pipirai
  • Keletas Lauro lapai, gvazdikėliai, kvepiantieji pipirai, kardamonas, imbieras

Gaminimo eiga
 

  • Į didelį puodą sudėti šoninę, druską, pipirus, lauro lapus, gvazdikėlius, kvepiančiuosius pipirus, kardamoną, imbierą. Virti lėtai apie 2 – 2.5 valandas.
  • Keptuvėje kepti smulkintus svogūnus su šaukštu naminio pomidorų padažo, kol taps auksinės spalvos.
  • Konservuotus kopūstus su žolelėmis ir pomidorais troškinti iki suminkštės.
  • Virtas mandel bulvytes patiekti kartu su šonine, keptais svogūnais ir troškintais kopūstais.

Pabaigai…

Šoninę galima virti ir greitpuodyje, tai sutrumpintų gaminimo laiką. Konservuotus kopūstus galima keisti šviežiais, jei norite šviežesnio skonio.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 30gBaltymai: 50gRiebalai: 70gSotieji riebalai: 25gPolinesotieji riebalai: 10gMononesotieji riebalai: 30gCholesterolis: 120mgNatris: 600mgKalis: 800mgSkaidulos: 5gCukrus: 10gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 15mg
Recepto raktažodžiai Kalėdiniai prieskoniai, Konservuoti kopūstai, Pomidorų padažas, Šoninė, Virtos bulvytės
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating