Virta šoninė su garnyru ir Kalėdiniais prieskoniais
Pietūs, rodos, iš kirvio… O ir virta šonine nieko nenustebinsi! Bet kartais norisi tik taip – itin paprastai… Šoninė nuo įprastos skiriasi tik tuo, jog dėta daug kalėdinių prieskonių. Be druskos, svogūno, pipirų žirnelių, lauro lapų dar dėjome gvazdikėlių, kvepiančiųjų pipirų, kardamono, imbiero. Ir lėtai virėme apie 2 – 2.5 val. Geris! Kepti svogūnai su šaukštu naminio pomidorų padažo… Kopūstai, užkonservuoti dar rudenį, nes gaila buvo likutį kopūsto išmesti. Troškinti su daug žolelių, savais pomidorais, druska, pipirais… Mažos virtos mandel bulvytės… Neišmantru, bet labai skanu.
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Didelis, šoninei virti)
- Keptuvė (Svogūnams kepti)
- Peilis (Šoninei ir daržovėms pjaustyti)
- Pjaustymo lenta
- Šaukštas (Pomidorų padažui maišyti)
Ingredientai
Šoninė
- 1 kg Šoninė - Daug kalėdinių prieskonių
- 2 vnt Svogūnai - Susmulkinti
- 1 šaukštas Naminis pomidorų padažas
- 500 g Konservuoti kopūstai - Su žolelėmis ir pomidorais
- 400 g Mandel bulvytės - Virtos
- Pagal skonį Druska, pipirai
- Keletas Lauro lapai, gvazdikėliai, kvepiantieji pipirai, kardamonas, imbieras
Gaminimo eiga
- Į didelį puodą sudėti šoninę, druską, pipirus, lauro lapus, gvazdikėlius, kvepiančiuosius pipirus, kardamoną, imbierą. Virti lėtai apie 2 – 2.5 valandas.
- Keptuvėje kepti smulkintus svogūnus su šaukštu naminio pomidorų padažo, kol taps auksinės spalvos.
- Konservuotus kopūstus su žolelėmis ir pomidorais troškinti iki suminkštės.
- Virtas mandel bulvytes patiekti kartu su šonine, keptais svogūnais ir troškintais kopūstais.
Pabaigai…
Šoninę galima virti ir greitpuodyje, tai sutrumpintų gaminimo laiką. Konservuotus kopūstus galima keisti šviežiais, jei norite šviežesnio skonio.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 30gBaltymai: 50gRiebalai: 70gSotieji riebalai: 25gPolinesotieji riebalai: 10gMononesotieji riebalai: 30gCholesterolis: 120mgNatris: 600mgKalis: 800mgSkaidulos: 5gCukrus: 10gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 15mg