
Virtas kiaulienos karkos patiekalas su troškintais kopūstais ir bulvėmis
Šis receptas yra paprastas, bet labai sotus ir skanus – virtas kiaulienos karkos gabalas, patiekiamas su minkštomis bulvėmis ir troškintais kopūstais. Tai klasikinis lietuviškas patiekalas, kurį dažnai galima rasti kaimo virtuvėse, kur jis tampa svarbia vakarienės dalimi.
Reikalingi Įrankiai
- Didelis puodas (Karkos virimui)
- Peilis (Daržovių pjaustymui)
- Pjaustymo lentelė (Daržovių pjaustymui)
- Virtuvinės žnyplės (Karkos išėmimui iš puodo)
- Lėkštės (Patiekalo patiekimui)
Ingredientai
- 1 kg Kiaulienos karka - Nuplauta ir paruošta virimui
- 800 g Bulvės - Nuluptos
- 500 g Baltieji kopūstai - Susmulkinti
- 1 vnt Morka - Tarkuota
- 1 vnt Svogūnas - Supjaustytas
- 2 vnt Lauro lapai
- 5 vnt Juodieji pipirai - Sveiki
- Pagal skonį Druska
- Pagal skonį Juodieji pipirai - Malti
Gaminimo eiga
- Puode užvirkite vandenį, sudėkite lauro lapus, sveikus juoduosius pipirus ir kiaulienos karką. Virkite apie 1.5 – 2 valandas, kol karka bus minkšta ir lengvai atsiskirs nuo kaulo.
- Kepimo pabaigoje įdėkite druskos pagal skonį ir išimkite karką iš puodo, palikite šiek tiek atvėsti.
- Tuo tarpu, tame pačiame puode, kur virė karka, sudėkite bulves ir virkite, kol jos taps minkštos.
- Kol bulvės verda, į kitą puodą įdėkite šiek tiek aliejaus, pakepinkite svogūną, įdėkite morką ir galiausiai troškinkite kopūstus, kol jie taps minkšti.
- Patiekite virtą karką kartu su troškintais kopūstais ir bulvėmis.
Pabaigai…
Karką galima patiekti su šiek tiek garstyčių arba krienų padažu, tai suteiks patiekalui papildomo skonio.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 600kcalAngliavandeniai: 40gBaltymai: 50gRiebalai: 30gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 15gCholesterolis: 150mgNatris: 600mgKalis: 1000mgSkaidulos: 8gCukrus: 6gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 40mg