Virtas kiaulienos karkos patiekalas su troškintais kopūstais ir bulvėmis

Virtas kiaulienos karkos patiekalas su troškintais kopūstais ir bulvėmis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis receptas yra paprastas, bet labai sotus ir skanus – virtas kiaulienos karkos gabalas, patiekiamas su minkštomis bulvėmis ir troškintais kopūstais. Tai klasikinis lietuviškas patiekalas, kurį dažnai galima rasti kaimo virtuvėse, kur jis tampa svarbia vakarienės dalimi.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 2 hours
Iš viso 2 hours 20 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos
Kalorijos(-ų) 600 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Didelis puodas (Karkos virimui)
  • Peilis (Daržovių pjaustymui)
  • Pjaustymo lentelė (Daržovių pjaustymui)
  • Virtuvinės žnyplės (Karkos išėmimui iš puodo)
  • Lėkštės (Patiekalo patiekimui)

Ingredientai
  

  • 1 kg Kiaulienos karka - Nuplauta ir paruošta virimui
  • 800 g Bulvės - Nuluptos
  • 500 g Baltieji kopūstai - Susmulkinti
  • 1 vnt Morka - Tarkuota
  • 1 vnt Svogūnas - Supjaustytas
  • 2 vnt Lauro lapai
  • 5 vnt Juodieji pipirai - Sveiki
  • Pagal skonį Druska
  • Pagal skonį Juodieji pipirai - Malti

Gaminimo eiga
 

  • Puode užvirkite vandenį, sudėkite lauro lapus, sveikus juoduosius pipirus ir kiaulienos karką. Virkite apie 1.5 – 2 valandas, kol karka bus minkšta ir lengvai atsiskirs nuo kaulo.
  • Kepimo pabaigoje įdėkite druskos pagal skonį ir išimkite karką iš puodo, palikite šiek tiek atvėsti.
  • Tuo tarpu, tame pačiame puode, kur virė karka, sudėkite bulves ir virkite, kol jos taps minkštos.
  • Kol bulvės verda, į kitą puodą įdėkite šiek tiek aliejaus, pakepinkite svogūną, įdėkite morką ir galiausiai troškinkite kopūstus, kol jie taps minkšti.
  • Patiekite virtą karką kartu su troškintais kopūstais ir bulvėmis.

Pabaigai…

Karką galima patiekti su šiek tiek garstyčių arba krienų padažu, tai suteiks patiekalui papildomo skonio.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 600kcalAngliavandeniai: 40gBaltymai: 50gRiebalai: 30gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 15gCholesterolis: 150mgNatris: 600mgKalis: 1000mgSkaidulos: 8gCukrus: 6gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 40mg
Recepto raktažodžiai bulvės, Kiaulienos karka, Lietuviški patiekalai, Receptai su nuotraukomis, Troškinti kopūstai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating