Virti makaronai su apkepintos sprandinės gabaliukais ir salotom iš savo šiltnamio

Virti makaronai su apkepintos sprandinės gabaliukais ir salotom iš savo šiltnamio

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis patiekalas yra puikus pavyzdys, kaip išnaudoti likučius ir šviežias daržoves iš savo šiltnamio. Makaronai su sprandinės gabaliukais ir šviežiomis salotomis – tai sotus ir maistingas pietų pasirinkimas. Patiekalas paruoštas su daug meilės ir kruopštumo, kad kiekvienas kąsnis būtų skanus ir sveikas.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 1 hour 30 minutes
Iš viso 2 hours
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Puodas (Makaronams virti)
  • Keptuvė (Sprandinės gabaliukams kepti)
  • Peilis (Smulkiai pjaustyti svogūnus ir sprandinę)
  • Pjaustymo lenta
  • Maišymo dubuo (Salotoms ruošti)
  • Orkaitė (Sprandinės kepimui)

Ingredientai
  

Makaronai

  • 300 g Makaronai
  • 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
  • 1 v.š. Sviestas
  • 1 a.š. Ciberžolė

Sprandinė

  • 500 g Sprandinė - Pjaustyta mažais gabaliukais
  • 1 a.š. Druska - Marinavimui
  • 1 v.š. Citrinos sultys - Marinavimui
  • 2 v.š. Majonezas - Kepimo pabaigoje
  • 1 a.š. Mairūnas

Salotos

  • 200 g Salotos - Supjaustytos
  • 1 v.š. Grietinė
  • Pagal skonį Pipirai

Gaminimo eiga
 

  • Makaronus perlaužti į tris dalis, dėti į verdantį vandenį ir virti apie 12-15 minučių, kol suminkštės.
  • Keptą sprandinę marinuoti su druska ir citrinos sultimis, kepti orkaitėje apie 1,5 valandos prie 180°C. Baigiant kepti, aptepti majonezu ir dar truputį pakepinti.
  • Į keptuvę dėti sviestą, pakepinti smulkiai pjaustytą svogūną, tada dėti sprandinės gabaliukus ir truputį pakepinti.
  • Makaronus pabarstyti ciberžolės prieskoniais, o mėsą mairūnu.
  • Salotas sumaišyti su grietine ir pipirais.
  • Patiekti makaronus su sprandinės gabaliukais ir šviežiomis salotomis.

Pabaigai…

Šis patiekalas yra puikus būdas išnaudoti likučius. Salotas galima papildyti kitomis šviežiomis daržovėmis iš savo sodo.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 45gBaltymai: 25gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 7gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 80mgNatris: 600mgKalis: 700mgSkaidulos: 3gCukrus: 4gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai Makaronai, Namų receptai, Salotos, Sprandinė
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating