
Virti makaronai su apkepintos sprandinės gabaliukais ir salotom iš savo šiltnamio
Šis patiekalas yra puikus pavyzdys, kaip išnaudoti likučius ir šviežias daržoves iš savo šiltnamio. Makaronai su sprandinės gabaliukais ir šviežiomis salotomis – tai sotus ir maistingas pietų pasirinkimas. Patiekalas paruoštas su daug meilės ir kruopštumo, kad kiekvienas kąsnis būtų skanus ir sveikas.
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Makaronams virti)
- Keptuvė (Sprandinės gabaliukams kepti)
- Peilis (Smulkiai pjaustyti svogūnus ir sprandinę)
- Pjaustymo lenta
- Maišymo dubuo (Salotoms ruošti)
- Orkaitė (Sprandinės kepimui)
Ingredientai
Makaronai
- 300 g Makaronai
- 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
- 1 v.š. Sviestas
- 1 a.š. Ciberžolė
Sprandinė
- 500 g Sprandinė - Pjaustyta mažais gabaliukais
- 1 a.š. Druska - Marinavimui
- 1 v.š. Citrinos sultys - Marinavimui
- 2 v.š. Majonezas - Kepimo pabaigoje
- 1 a.š. Mairūnas
Salotos
- 200 g Salotos - Supjaustytos
- 1 v.š. Grietinė
- Pagal skonį Pipirai
Gaminimo eiga
- Makaronus perlaužti į tris dalis, dėti į verdantį vandenį ir virti apie 12-15 minučių, kol suminkštės.
- Keptą sprandinę marinuoti su druska ir citrinos sultimis, kepti orkaitėje apie 1,5 valandos prie 180°C. Baigiant kepti, aptepti majonezu ir dar truputį pakepinti.
- Į keptuvę dėti sviestą, pakepinti smulkiai pjaustytą svogūną, tada dėti sprandinės gabaliukus ir truputį pakepinti.
- Makaronus pabarstyti ciberžolės prieskoniais, o mėsą mairūnu.
- Salotas sumaišyti su grietine ir pipirais.
- Patiekti makaronus su sprandinės gabaliukais ir šviežiomis salotomis.
Pabaigai…
Šis patiekalas yra puikus būdas išnaudoti likučius. Salotas galima papildyti kitomis šviežiomis daržovėmis iš savo sodo.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 45gBaltymai: 25gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 7gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 80mgNatris: 600mgKalis: 700mgSkaidulos: 3gCukrus: 4gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 20mg