Virtiniai su kiaušiniene ir kepta šonine

Virtiniai su kiaušiniene ir kepta šonine

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Šis patiekalas atsirado po įdomaus pokalbio su drauge iš Biržų rajono. Ji pasidalino savo močiutės receptu, kuris stebina neįprastu, bet labai skaniu įdaru – kiaušiniene ir kepta šonine. Tai paprasta, bet skani kombinacija, kurią verta išbandyti!
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 20 minutes
Iš viso 50 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Puodas (Virtiniams virti)
  • Keptuvė (Šoninei ir kiaušinienei kepti)
  • Dubuo (Ingredientams maišyti)
  • Šaukštas (Ingredientams maišyti ir įdarui dėti)
  • Virtinių formuotojas (Formuoti virtinius)

Ingredientai
  

Tešla

  • 500 g Plikyta tešla

Įdaras

  • 200 g Šoninė - Smulkiai pjaustyta
  • 4 vnt Kiaušiniai - Plakti
  • 2 v.š. Augalinis aliejus - Kepimui

Padažas

  • 200 ml Grietinė
  • 50 g Sviestas

Gaminimo eiga
 

  • Smulkiai pjaustytą šoninę pakepinkite keptuvėje su augaliniu aliejumi, kol taps traški.
  • Į tą pačią keptuvę įpilkite plakto kiaušinio ir kepkite, kol jis bus visiškai iškepęs. Sumaišykite su šonine.
  • Tešlą iškočiokite ir supjaustykite į kvadratus. Į kiekvieną kvadratą dėkite šiek tiek įdaro ir sulenkite perpus, suspausdami kraštus.
  • Virtinius virkite pasūdytame vandenyje apie 5-7 minutes, kol jie iškils į paviršių.
  • Grietinę sumaišykite su tirpintu sviestu ir pašildykite, kol padažas taps vientisas.
  • Virtinius patiekite su šiltu grietinės ir sviesto padažu.

Pabaigai…

Šie virtiniai puikiai tinka šeimos vakarienei. Jei norite, galite padažą paįvairinti pridedant česnako ar prieskonių.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 45gBaltymai: 20gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 250mgNatris: 800mgKalis: 400mgSkaidulos: 2gCukrus: 5gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 5mg
Recepto raktažodžiai Kiaušiniai, Šoninė, Virtiniai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating