Virtinukai su avies sūriu
Gaminimo proceso aprašymas pateiktas žemiau.
Ingredientai
- Tešla:
- 150 g miltų,
- 150 g kietų kviečių kruopų,
- 3 kiaušiniai,
- druskos.
- Įdaras:
- 250 g špinatų,
- 1 svogūnas,
- 1 šaukštas sviesto,
- druskos,
- šviežiai maltų baltųjų pipirų,
- tarkuoto muskato riešuto,
- 200 g avies sūrio,
- 1 kiaušinis,
- 1-2 šaukštai miltų (apvolioti).
- Patiekimas:
- apie 500 g pomidorų,
- 2 šaukštai alyvų aliejaus,
- 60 g tarkuoto sūrio “Pecorino sardo”.
Gaminimo eiga
- Iš aukščiau išvardintų produktų pagaminkite makaronų tešlą, kaip aprašyta klasikinių makaronų gaminimo recepte, ir palikite pastovėti.
- Špinatus nuplaukite, drėgnus sudėkite į puodą, pakaitinkite, kad sukristų, nuspauskite ir sukapokite. Svogūnus smulkiai supjaustykite ir pakepinkite svieste, sudėkite špinatus, trumpai apkepkite, pabarstykite prieskoniais. Nukelkite nuo viryklės, ataušinkite. Sudėkite avies sūrį, kiaušinį ir miltus, viską sutrinkite.
- Iškočiokite mm storio tešlos lakštą. Ant jo maždaug cm atstumu išdėliokite įdarą. Ant viršaus užklokite kitą tokį pat tešlos lakštą (kaip rašoma raviolių recepte). Kraštus sudrėkinkite ir ratuku išpjaukite kvadratėlius. Palaikykite išdėliotus ant miltais pabarstytos lentelės.
- Pomidorus nuplikykite, nulupkite odelę ir sukapokite. Įkaitinkite alyvų aliejų, sudėkite pomidorus, pabarstykite druska, pipirais ir užvirinkite.
- Virtinukus porcijomis dėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite minutes. Ištraukite kiaurasamčiu ir sudėkite į pašildytas lėkštes.
- Ant viršaus užpilkite pomidorų tyrės, pabarstykite tarkuotu sūriu “Pecorino sardo”.
Pabaigai…
Skonių balansas yra svarbus; apsvarstykite saldumą, sūrų, rūgštų ir kartų elementus.