
Virtinukai su bulvių koše
Šis tradicinis lietuviškas patiekalas sujungia bulvių košės įdarą su švelnia tešla. Tinka tiek kasdieniams pietums, tiek šventiniams patiekalams. Paruošimas reikalauja šiek tiek laiko, tačiau rezultatas yra vertas pastangų. Patiekalas yra paprastas, bet su subtiliu skoniu, kuris primena vaikystės namų virtuvę.
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Vandeniui virti)
- Samtis (Virtinukams išgriebti)
- Šaukštas (Tešlai maišyti)
- Kočėlas (Tešlai kočioti)
Ingredientai
Tešla
- 200 g Miltai
- 1 a.š. Druska
- 2 v.š. Aliejus
- 1 vnt Kiaušinis
- 100 ml Verdantis vanduo
Įdaras
- 400 g Bulvių košė
- 200 g Varškė
- Pagal skonį Druska ir pipirai
- 1 vnt Kiaušinis
Gaminimo eiga
- Paruoškite tešlą: sumaišykite miltus, druską, aliejų ir kiaušinį. Palaipsniui įpilkite verdantį vandenį ir maišykite, kol gausite vienalytę masę.
- Paruoškite įdarą: sumaišykite bulvių košę, varškę, druską ir pipirus. Įmuškite kiaušinį ir gerai išmaišykite.
- Tešlą iškočiokite plonai ant miltuoto paviršiaus. Supjaustykite kvadratais ir ant kiekvieno kvadrato dėkite šaukštą įdaro.
- Užspauskite kraštus ir užvirinkite vandenį puode. Virkite virtinukus, kol jie iškils į paviršių (apie 5-7 minutes).
Pabaigai…
Virtinukai gali būti patiekiami su sviestu, grietine arba pakepinti su svogūnais. Eksperimentuokite su įdaro ingredientais pagal savo skonį.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 450kcalAngliavandeniai: 70gBaltymai: 15gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 8gPolinesotieji riebalai: 4gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 100mgNatris: 600mgKalis: 400mgSkaidulos: 3gCukrus: 2gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 10mg