Virtinukai su bulvių koše

Virtinukai su bulvių koše

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis tradicinis lietuviškas patiekalas sujungia bulvių košės įdarą su švelnia tešla. Tinka tiek kasdieniams pietums, tiek šventiniams patiekalams. Paruošimas reikalauja šiek tiek laiko, tačiau rezultatas yra vertas pastangų. Patiekalas yra paprastas, bet su subtiliu skoniu, kuris primena vaikystės namų virtuvę.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 40 minutes
Iš viso 1 hour 10 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos
Kalorijos(-ų) 450 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Puodas (Vandeniui virti)
  • Samtis (Virtinukams išgriebti)
  • Šaukštas (Tešlai maišyti)
  • Kočėlas (Tešlai kočioti)

Ingredientai
  

Tešla

  • 200 g Miltai
  • 1 a.š. Druska
  • 2 v.š. Aliejus
  • 1 vnt Kiaušinis
  • 100 ml Verdantis vanduo

Įdaras

  • 400 g Bulvių košė
  • 200 g Varškė
  • Pagal skonį Druska ir pipirai
  • 1 vnt Kiaušinis

Gaminimo eiga
 

  • Paruoškite tešlą: sumaišykite miltus, druską, aliejų ir kiaušinį. Palaipsniui įpilkite verdantį vandenį ir maišykite, kol gausite vienalytę masę.
  • Paruoškite įdarą: sumaišykite bulvių košę, varškę, druską ir pipirus. Įmuškite kiaušinį ir gerai išmaišykite.
  • Tešlą iškočiokite plonai ant miltuoto paviršiaus. Supjaustykite kvadratais ir ant kiekvieno kvadrato dėkite šaukštą įdaro.
  • Užspauskite kraštus ir užvirinkite vandenį puode. Virkite virtinukus, kol jie iškils į paviršių (apie 5-7 minutes).

Pabaigai…

Virtinukai gali būti patiekiami su sviestu, grietine arba pakepinti su svogūnais. Eksperimentuokite su įdaro ingredientais pagal savo skonį.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 450kcalAngliavandeniai: 70gBaltymai: 15gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 8gPolinesotieji riebalai: 4gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 100mgNatris: 600mgKalis: 400mgSkaidulos: 3gCukrus: 2gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai Bulvių košė, Lietuviškas maistas, Tradicinis patiekalas, Virtinukai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating