Virtinukai su bulvių tarkiu ir grietinės padažu

Virtinukai su bulvių tarkiu ir grietinės padažu

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Virtinukai su bulvių tarkiu yra tradicinis lietuviškas patiekalas, kuriame derinamos paprastos ir lengvai prieinamos sudedamosios dalys. Šiame recepte virtinukai yra užpildyti bulvių įdaru, praturtintu keptais svogūnais ir lašinukais. Grietinės padažas, pagardintas svogūnų laiškais ir krapais, suteikia šiam patiekalui ypatingą skonį ir aromatą.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 40 minutes
Iš viso 1 hour 10 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Dubuo (Tešlai maišyti)
  • Keptuvė (Svogūnams ir lašinukams kepti)
  • Tarka (Bulvėms tarkuoti)
  • Pjaustymo lenta (Svogūnams ir lašinukams pjaustyti)
  • Puodas (Virtinukams virti)
  • Kočėlas (Tešlai ploninti)
  • Peilis (Tešlos pjaustymui)

Ingredientai
  

Tešla

  • 300-400 g Miltai
  • 2 vnt Kiaušiniai
  • Vanduo - Tešlai sumaišyti

Įdaras

  • 10 vnt Vidutinės bulvės - Nuluptos ir sutarkuotos
  • Svogūnas - Smulkiai supjaustytas ir apkepintas su lašinukais
  • Lašinukai - Apkepti su svogūnais

Padažas

  • Grietinėlė
  • Svogūnų laiškai - Smulkiai supjaustyti ir apkepinti
  • Krapai - Smulkiai supjaustyti
  • 1 vnt Vištienos sultinio kubelis - Padažui pagardinti

Gaminimo eiga
 

  • Paruoškite tešlą: dubenyje sumaišykite miltus, kiaušinius ir vandenį, kol tešla taps elastinga.
  • Bulves nulupkite ir sutarkuokite. Nusunkite perteklinį skystį.
  • Svogūnus ir lašinukus smulkiai supjaustykite ir apkepinkite keptuvėje.
  • Sumaišykite bulvių tarkius su keptais svogūnais ir lašinukais.
  • Tešlą plonai iškočiokite ir supjaustykite į kvadratėlius. Į kiekvieną kvadratėlį įdėkite bulvių įdaro ir uždarykite tešlos kraštus.
  • Užvirkite puodą vandens ir sudėkite virtinukus. Virkite, kol jie iškils į paviršių.
  • Paruoškite padažą: svogūnų laiškus apkepkite keptuvėje, įdėkite vištienos sultinio kubelį ir maišykite, kol jis ištirps. Supilkite grietinėlę, įdėkite krapus ir kaitinkite, kol padažas užvirs.
  • Virtinukus patiekite su paruoštu grietinės padažu. Skanaus!

Pabaigai…

Norint, kad virtinukai būtų dar minkštesni, į tešlą galite pridėti šiek tiek aliejaus. Be to, padažą galima pagardinti ir kitais mėgstamais prieskoniais pagal skonį.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 50gBaltymai: 10gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 8gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 120mgNatris: 300mgKalis: 500mgSkaidulos: 4gCukrus: 3gVitaminas A: 150IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai bulvės, Grietinė, Tradicinis lietuviškas patiekalas, Virtinukai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating