
Virtinukai su morkų padažu
Čia aprašiau savo gaminimo būdą. Jūsų patarimai ir idėjos visada laukiami komentaruose.
Ingredientai
- pagal bulvių virtinukų receptą paruoštų virtinukų (http://skanusreceptai.lt/bulviu-virtinukai/)
- 2 šaukštų aliejaus,
- 500 g morkų,
- česnakinės druskos,
- 300 ml grietinėlės,
- druskos, baltųjų pipirų,
- 1-2 aukštelių citrinų ar žaliųjų citrinų sulčių.
Gaminimo eiga
- Nuvalytas morkas supjaustykite plonais skridinėliais.
- Įkaitinkite aliejų, pakepinkite morkas, pabarstykite česnakine druska, supilkite grietinėlę.
- Viską 15 min. pavirkite uždengtame puode ant silpnos liepsnos.
- Morkų padažą, jei reikia, pasūdykite, įberkite baltųjų pipirų, įpilkite citrinų sulčių. Įmaišykite nuvarvintus virtinukus.
- Valgoma ir kaip garnyras prie keptos mėsos, ir kaip pagrindinis patiekalas.
Pabaigai…
Visada ragaukite patiekalą prieš patiekiant, kad įsitikintumėte, jog skoniai yra subalansuoti.