Virtų bulvių blyneliai su silke

Virtų bulvių blyneliai su silke

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šie blyneliai yra puikus tradicinės lietuviškos virtuvės patiekalas, puikiai derantis su rūgščia silke. Jie yra sotūs ir maistingi, puikiai tinkantys tiek pietums, tiek vakarienei. Blyneliuose derinamos virtos bulvės, kiaušinis, miltai ir silkių filė, kurie suteikia šiam patiekalui ypatingą skonį.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 20 minutes
Iš viso 35 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos
Kalorijos(-ų) 200 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Keptuvė (Didelė, nelipni danga, gerai įkaitinta)
  • Šaukštas (Masės formavimui keptuvėje)
  • Mentelė (Blynelių apvertimui)

Ingredientai
  

  • 2 vnt Svogūnai - Susmulkinti
  • 2 vnt Virtos bulvės - Sumaltos
  • 1 vnt Kiaušinis - Plaktas
  • 1 v.š. Miltai
  • Druska ir pipirai - Pagal skonį
  • Krapai - Susmulkinti
  • 2 vnt Silkės filė - Supjaustyta gabalėliais

Gaminimo eiga
 

  • Svogūnus susmulkinti ir apkepinti keptuvėje, kol suminkštės.
  • Sumaltas virtas bulves sumaišyti su svogūnais, plaktu kiaušiniu, miltais, druska, pipirais ir susmulkintais krapais.
  • Į gautą masę įmaišyti silkės gabalėlius.
  • Keptuvę gerai įkaitinti ir ant jos formuoti blynelius šaukštu.
  • Kepkite blynelius iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos.

Pabaigai…

Šie blyneliai puikiai dera su šviežiomis daržovėmis ar raugintais agurkais.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 200kcalAngliavandeniai: 30gBaltymai: 5gRiebalai: 8gSotieji riebalai: 2gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 4gCholesterolis: 60mgNatris: 300mgKalis: 400mgSkaidulos: 4gCukrus: 3gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai Bulvių blyneliai, Silkė, Tradicinė virtuvė
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating