
Virtų bulvių cepelinai su vištienos blauzdelių mėsa ir varške
Šis receptas yra įkvėptas tradicinio lietuviško patiekalo cepelinų, tačiau turi ypatingą posūkį su vištienos blauzdelių mėsa ir varškės įdaru. Naudojame virtas bulves, sumaltą ir apkepintą vištienos mėsą bei skanią varškę su peletrūnu ir svogūnu. Tai puikus pasirinkimas tiek kasdieniam pietums, tiek ypatingai progai.
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Didelis, bulvėms virti)
- Mėsmalė (Mėsai malti)
- Kepimo keptuvė (Svogūnui ir mėsai apkepinti)
- Pjaustymo lentelė
- Peilis
Ingredientai
Cepelinų tešla
- 1 kg Virtos bulvės - Sumaltos su krapais
- Krakmolas - Pagal poreikį
Vištienos įdaras
- 1.5 kg Vištienos blauzdelių mėsa - Sumalta ir apkepinta
- Svogūnas - Pakepintas
- Prieskoniai - Pagal skonį
- Pipirai - Pagal skonį
- Druska - Pagal skonį
Varškės įdaras
- Varškė - Su peletrūnu ir pakepintu svogūnu
- 4 skiltelės Česnakas - Išspaustas
- Pipirai - Pagal skonį
- Druska - Pagal skonį
Gaminimo eiga
- Paruošti virtas bulves ir sumalti jas su krapais. Įdėti krakmolo ir išminkyti tešlą.
- Vištienos blauzdelių mėsą sumalti, tada apkepinti ir vėl sumalti. Įdėti pakepintą svogūną, prieskonius, pipirus ir druską.
- Formuoti cepelinų tešlą, įdaryti vištienos mėsa arba varške su peletrūnu, svogūnu ir česnaku.
- Virti cepelinus nuo vandens užvirimo apie 15 minučių.
Pabaigai…
Cepelinus galima patiekti su grietine ir šviežiais krapais arba svogūnų padažu.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 50gBaltymai: 20gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 6gCholesterolis: 80mgNatris: 600mgKalis: 700mgSkaidulos: 5gCukrus: 3gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 20mg