Virtų bulvių cepelinai su vištienos blauzdelių mėsa ir varške

Virtų bulvių cepelinai su vištienos blauzdelių mėsa ir varške

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Šis receptas yra įkvėptas tradicinio lietuviško patiekalo cepelinų, tačiau turi ypatingą posūkį su vištienos blauzdelių mėsa ir varškės įdaru. Naudojame virtas bulves, sumaltą ir apkepintą vištienos mėsą bei skanią varškę su peletrūnu ir svogūnu. Tai puikus pasirinkimas tiek kasdieniam pietums, tiek ypatingai progai.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 1 hour
Gamyba 15 minutes
Iš viso 1 hour 15 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Puodas (Didelis, bulvėms virti)
  • Mėsmalė (Mėsai malti)
  • Kepimo keptuvė (Svogūnui ir mėsai apkepinti)
  • Pjaustymo lentelė
  • Peilis

Ingredientai
  

Cepelinų tešla

  • 1 kg Virtos bulvės - Sumaltos su krapais
  • Krakmolas - Pagal poreikį

Vištienos įdaras

  • 1.5 kg Vištienos blauzdelių mėsa - Sumalta ir apkepinta
  • Svogūnas - Pakepintas
  • Prieskoniai - Pagal skonį
  • Pipirai - Pagal skonį
  • Druska - Pagal skonį

Varškės įdaras

  • Varškė - Su peletrūnu ir pakepintu svogūnu
  • 4 skiltelės Česnakas - Išspaustas
  • Pipirai - Pagal skonį
  • Druska - Pagal skonį

Gaminimo eiga
 

  • Paruošti virtas bulves ir sumalti jas su krapais. Įdėti krakmolo ir išminkyti tešlą.
  • Vištienos blauzdelių mėsą sumalti, tada apkepinti ir vėl sumalti. Įdėti pakepintą svogūną, prieskonius, pipirus ir druską.
  • Formuoti cepelinų tešlą, įdaryti vištienos mėsa arba varške su peletrūnu, svogūnu ir česnaku.
  • Virti cepelinus nuo vandens užvirimo apie 15 minučių.

Pabaigai…

Cepelinus galima patiekti su grietine ir šviežiais krapais arba svogūnų padažu.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 50gBaltymai: 20gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 6gCholesterolis: 80mgNatris: 600mgKalis: 700mgSkaidulos: 5gCukrus: 3gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai Cepelinai, Tradiciniai receptai, varškė, Vištiena
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating