
Virtų bulvių kukuliai su spirgučiais
Paprastas, bet šeimai patinkantis patiekalas – virtų bulvių kukuliai, patiekiami su gardžiu spirgučių padažu. Šis receptas idealiai tinka, kai norite greito ir sotaus maisto, kurį lengva paruošti ir kuris primena namų skonius. Kukuliai iš virtų bulvių yra minkšti ir lengvai ruošiami, o spirgučių padažas suteikia intensyvų, sodrų skonį.
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Virti bulvėms)
- Dubuo (Bulvių košės ruošimui)
- Šakutė (Bulvėms grūsti)
- Keptuvė (Spirgučiams kepti)
- Medinis šaukštas (Padažui maišyti)
Ingredientai
Kukuliai
- 1 kg Bulvės - Virtos, nuluptos
- 100 g Miltai - Kukuliams
- 1 vnt Kiaušinis
- Pagal skonį Druska
- Pagal skonį Pipirai
Padažas
- 200 g Rūkyta šoninė - Supjaustyta kubeliais
- 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
- 200 ml Grietinėlė
- Pagal skonį Druska
- Pagal skonį Pipirai
Gaminimo eiga
- Bulves išvirti su lupenomis, nulupti ir sugrūsti į košę. Įberti miltų, įmušti kiaušinį, pagardinti druska ir pipirais. Gerai išmaišyti tešlą.
- Formuoti nedidelius kukulius ir dėti į verdantį, lengvai pasūdytą vandenį. Virti, kol kukuliai iškils į paviršių.
- Keptuvėje apkepinti smulkiai pjaustytą šoninę, kol ji taps traški. Pridėti smulkintą svogūną ir kepti, kol jis taps auksinės spalvos.
- Į keptuvę supilti grietinėlę, pagardinti druska ir pipirais. Troškinti, kol padažas sutirštės.
- Virtus kukulius sudėti į lėkštę ir užpilti spirgučių padažu. Patiekti karštus.
Pabaigai…
Galima papildomai patiekti su šviežiomis daržovėmis arba raugintais agurkais.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 600kcalAngliavandeniai: 80gBaltymai: 15gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 100mgNatris: 900mgKalis: 1000mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 30mg