Vištiena grietinėlės padaže
Vištiena – daugelio mėgstama labai skani mėsytė. Tačiau, jei Jums pabodo tradiciniai kepsneliai, karbonadai, troškiniai iš vištienos, išmėginkite šį naują patiekalą – spalvingą, sultingą, aromatingą ir labai labai skanią vištieną grietinėlės padaže!
Ingredientai
- 1 kilogramas vištienos krūtinėlės
- 2,5 puodelio smulkintų brokolių
- 300 ml grietinėlės (ją galima pasigaminti namuose iš pieno, šiek tiek grietinės ir sviesto)
- 4 skiltelės sutarkuoto česnako
- 40 g sviesto
- 100 ml vandens
- Priedai: druska, vištienos prieskoniai, paprikos prieskoniai, šiek tiek citrinos sulčių ir žalumynų
Gaminimo eiga
- Vištienos krūtinėlę pamarinuoti: apibarstyti druska, pipirais, paprikos milteliais,ištrinti ir palikti.(Tai geriausia padaryti iš vakaro, nes mėsytė būna daug skanesnė ir geriau išsimarinavusi).
- Įkaitinti keptuvę, įdėti 20 g sviesto, sudėti vištienos krūtinėlę. Apkepti ant vidutinės ugnies apie 5 min, kad šiek tiek paruduotų.
- Iš keptuvės išimti vištieną, į tą pačia keptuvę sudėti likusį sviestą, suberti tarkuotą česnaką, šiek tiek apkepti, tuomet supilti grietinėlę ir vandenį. Išmaišyti.
- Kai česnakas šiek tiek pasitroškins, grąžinkite vištienos krūtinėlę į keptuvę, suberkite brokolius, pagardinkite norimais priedais, uždenkite dangtį ir troškinkite vištieną ant silpnos ugnies 10-15 min.
- Patiekite su ryžiais, bulvėmis ar kitaip, kaip mėgstate 🙂 Skanaus!
Pabaigai…
Nuotaika, kurią sukuriate virtuvėje, gali paveikti galutinio patiekalo skonį ir pristatymą.