Vištiena su citrinomis ir keptomis daržovėmis
Kviečiame peržiūrėti receptą ir išbandyti savo virtuvėje.
Ingredientai
- 2 morkos
- 1/2 vidutinio dydžio
- moliūgo
- 2 svogūnai
- 2 šaukšteliai aliejaus
- 1 česnako skiltelė
- 1 šaukštelis tarkuotos
- citrinos žievelės
- maltos paprikos
- 1 vidutinio dydžio vištos krūtinėlė
- 1 šaukštelis citrinų sulčių
- džiovintų bazilikų
- druskos
- stambiai maltų juodųjų pipirų
- šviežių bazilikų papuošti
- citrinos griežinėlis papuošti
Gaminimo eiga
- Į vidutinio dydžio karščiui atsparų indą sudėkime nemažais gabaliukais supjaustytas morkas, moliūgo skilteles ir ketvirčiais supjaustytus svogūnus. Daržoves pašlakstykime aliejumi, pabarstykime trintais česnakais, tarkuota citrinos žievele, druska bei paprika, viską išmaišykime.
- Daržoves maždaug min. pašaukime į laipsnių orkaitę. Vištieną pašlakstykime citrinų sultimis, pabarstykime druska, maltais pipirais, džiovintais bazilikais ir palikime pasimarinuoti, kol kepa daržovės. Tada krūtinėlę dėkime į indą su pakepusiomis daržovėmis ir dar – minučių kepkime tokioje pačioje temperatūroje.
- Kai vištiena pakeis spalvą, o daržovės pasidarys minkštos, dėkime į lėkštę, papuoškime citrinos griežinėliu, bazilikų lapeliais ir iš karto patiekime ant stalo.
Pabaigai…
Valykite paviršius darbo metu, kad išlaikytumėte tvarkingą ir efektyvią virtuvę.