![](https://virtuveje.lt/wp-content/uploads/2024/08/vistiena-su-darzovemis-ir-grietineles-padazu-vistiena-su-darzovemis-ir-grietineles-padazu-500x500.jpg)
Vištiena su daržovėmis ir grietinėlės padažu
Šis receptas yra puikus būdas paruošti vištieną, ją apkepant kartu su įvairiomis daržovėmis ir patiekiant su švelniu grietinėlės padažu. Šis patiekalas tinka kasdieniams pietums ar vakarienei, kai norisi kažko šiek tiek ypatingesnio, bet paprasto paruošti. Kepimui naudojamas alyvuogių aliejus suteikia patiekalui sveikesnio ir aromatingesnio skonio.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Gili keptuvė su dangčiu, tinkama apkepimui)
- Peilis (Daržovėms pjaustyti)
- Pjaustymo lenta
Ingredientai
Pagrindinės sudedamosios dalys
- 4 vnt Vištienos filė - Supjaustyta gabalėliais
- 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
- 2 vnt Morkos - Supjaustytos juostelėmis
- 1 vnt Raudonoji paprika - Supjaustyta juostelėmis
- 100 ml Grietinėlė - Praskiestas su vandeniu
- 2 šaukštai Alyvuogių aliejus - Kepimui
- Pagal skonį Druska
- Pagal skonį Prieskoniai - Vištienos prieskoniai arba kiti mėgstami prieskoniai
Gaminimo eiga
- Vištieną pakepinti ant kaitrios ugnies, kol apskrus mėsa (naudojau alyvuogių aliejų), tada išimti. Toje pačioje keptuvėje pakepinti paeiliui pjaustytas daržoves (svogūną, morkas, papriką). Kepinti apie 5 minutes, sudėti vištieną atgal į keptuvę, užpilti vandeniu, pridėti druskos ir prieskonių. Užvirinti ir pavirti apie 25 minutes. Grietinėlę praskiesti su vandeniu ir supilti į keptuvę, įdėti prieskoninių žolelių ir pavirti apie 5 minutes.
Pabaigai…
Galite naudoti bet kokias turimas daržoves, pridėkite ar pakeiskite pagal savo skonį.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 15gBaltymai: 30gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 8gPolinesotieji riebalai: 4gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 70mgNatris: 500mgKalis: 800mgSkaidulos: 4gCukrus: 7gVitaminas A: 1000IUVitaminas C: 60mg