
Vištiena su daržovėmis
Laikas vakarienei! Šis receptas išmokys jus, kaip paruošti gardžią vištieną su daržovėmis. Patiekalas su įvairiais prieskoniais ir pomidorų padažu. Vištiena iškaulinama, marinuojama, ir kartu su daržovėmis troškinama. Tai puikus būdas panaudoti vištienos sultinį, paruoštą iš kauliukų.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Giliai keptuvei)
- Puodas (Vidutinio dydžio)
- Peilis (Mėsai ir daržovėms pjaustyti)
- Pjaustymo lenta
- Šaukštas (Maišymui)
Ingredientai
- 2 vnt Vištos šlaunelės - Iškaulintos ir supjaustytos
- 1 vnt Svogūnas - Supjaustytas
- 1 vnt Paprika - Supjaustyta
- 2 vnt Morkos - Supjaustytos
- 3 vnt Bulvės - Supjaustytos
- 1 vnt Cukinija - Supjaustyta
- 500 ml Vištienos sultinys - Paruoštas iš kauliukų
- 2 v.š. Grietinė
- 2 v.š. Pomidorų padažas
- Prieskoniai - Pagal skonį
- Alyvuogių aliejus - Kepimui
Gaminimo eiga
- Iškaulinkite vištienos šlauneles ir supjaustykite mėsą. Marinuokite su prieskoniais, alyvuogių aliejumi ir pomidorų padažu. Palikite šaldytuve per naktį.
- Paruoškite sultinį iš vištienos kauliukų.
- Apkepkite vištieną keptuvėje. Pridėkite svogūnus, papriką ir morkas, kepkite dar 5 minutes.
- Pridėkite bulves ir cukiniją, uždenkite dangčiu ir troškinkite kol daržovės suminkštės.
- Virinkite smulkintą kopūstą sultinyje, kol suminkštės. Supilkite keptuvės turinį į puodą su kopūstu.
- Pridėkite grietinės ir pomidorų padažo, troškinkite dar 5 minutes.
Pabaigai…
Galite pridėti daugiau mėgstamų daržovių arba naudoti kitus prieskonius pagal skonį.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 50gBaltymai: 30gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 100mgNatris: 500mgKalis: 1000mgSkaidulos: 8gCukrus: 10gVitaminas A: 5000IUVitaminas C: 100mg