Vištiena su kumpio apvalkalu

Vištiena su kumpio apvalkalu

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Jūsų idėjos ir pastabos laukiamos komentaruose.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 40 minutes
Iš viso 1 hour
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 4 porcijos

Ingredientai
  

  • vištienos filė gabaliukai: 4
  • alyvuogių aliejus: 6 valgomieji šaukštai
  • džiovinti rozmarinai: 1 arbatinis šaukštelis
  • druska
  • maltos saldžios paprikos
  • parūkytas kumpis: 8 ploni griežinėliai
  • česnakas: 1 skiltelė
  • svogūnai: 1
  • saliero stiebai: 3
  • morkos: 3
  • cukinijos: 2 (nedidelės)
  • pomidorų padažas: 1 valgomasis šaukštas
  • sausas baltas vynas: 1/2 stiklinės
  • citrinos žievelės: 1 arbatinis šaukštelis (tarkuotos)
  • petražolės: 1 arbatinis šaukštelis (pjaustytos)

Gaminimo eiga
 

  • Pirmiausia vištienos filė apkepkime aliejuje, kol pasidengs gražia rusva plutele. Išimkime ir apibarstykime rozmarinais, druska bei pipirais. Suvyniokime į kumpio griežinėlius.
  • Tuomet svogūną bei česnaką susmulkinkime nedideliais gabaliukais, o morkas, salierus ir cukinijas supjaustykime šiaudeliais. Baltąjį vyną sumaišykime su pomidorų padažu.
  • Tada svogūnus apkepkime aliejuje, suberkime daržovių šiaudelius ir česnakus dar pakepkime. Po to į keptuvę supilkime vyną, sumaišytą su pomidorų padažu, pagal skonį įberkime druskos bei saldžiųjų paprikų.
  • Po to į keptuvę ant daržovių sudėkime paruoštas vištų filė ir uždengę dangčiu maždaug minučių troškinkime ant silpnos ugnies.
  • Galiausiai mėsą su daržovėmis sudėkime į lėkštes, apibarstykime citrinos žievele bei petražolėmis. Patiekime su skania bulvių koše. Patiekalo greit neliks, nes jis labai skanus!

Pabaigai…

Visada ragaukite patiekalą prieš patiekiant, kad įsitikintumėte, jog skoniai yra subalansuoti.
Recepto raktažodžiai Paukštienos patiekalai, Receptai su nuotraukomis, Vištienos patiekalai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating