Vištiena su kumpio apvalkalu
Jūsų idėjos ir pastabos laukiamos komentaruose.
Ingredientai
- vištienos filė gabaliukai: 4
- alyvuogių aliejus: 6 valgomieji šaukštai
- džiovinti rozmarinai: 1 arbatinis šaukštelis
- druska
- maltos saldžios paprikos
- parūkytas kumpis: 8 ploni griežinėliai
- česnakas: 1 skiltelė
- svogūnai: 1
- saliero stiebai: 3
- morkos: 3
- cukinijos: 2 (nedidelės)
- pomidorų padažas: 1 valgomasis šaukštas
- sausas baltas vynas: 1/2 stiklinės
- citrinos žievelės: 1 arbatinis šaukštelis (tarkuotos)
- petražolės: 1 arbatinis šaukštelis (pjaustytos)
Gaminimo eiga
- Pirmiausia vištienos filė apkepkime aliejuje, kol pasidengs gražia rusva plutele. Išimkime ir apibarstykime rozmarinais, druska bei pipirais. Suvyniokime į kumpio griežinėlius.
- Tuomet svogūną bei česnaką susmulkinkime nedideliais gabaliukais, o morkas, salierus ir cukinijas supjaustykime šiaudeliais. Baltąjį vyną sumaišykime su pomidorų padažu.
- Tada svogūnus apkepkime aliejuje, suberkime daržovių šiaudelius ir česnakus dar pakepkime. Po to į keptuvę supilkime vyną, sumaišytą su pomidorų padažu, pagal skonį įberkime druskos bei saldžiųjų paprikų.
- Po to į keptuvę ant daržovių sudėkime paruoštas vištų filė ir uždengę dangčiu maždaug minučių troškinkime ant silpnos ugnies.
- Galiausiai mėsą su daržovėmis sudėkime į lėkštes, apibarstykime citrinos žievele bei petražolėmis. Patiekime su skania bulvių koše. Patiekalo greit neliks, nes jis labai skanus!
Pabaigai…
Visada ragaukite patiekalą prieš patiekiant, kad įsitikintumėte, jog skoniai yra subalansuoti.