
Vištiena su voveraitėmis grietinėlės padaže
Šis receptas yra paprastas ir gardus patiekalas, pagamintas iš vištienos šlaunelių mėsos, voveraičių ir grietinėlės. Naudojau šviežias petražoles ir krapus, taip pat svogūnų laiškus, augintus ant palangės. Vištieną pabarstome miltais ir apkepame, o tada sumaišome su voveraitėmis, morkomis ir svogūnais, ir pabaigoje įpilame grietinėlės. Rezultatas – kvapnus ir švelnus patiekalas, puikiai tinkantis tiek kasdienai, tiek ypatingai progai.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Didelė, giliasienė keptuvė)
- Pjaustymo lenta (Daržovėms ir vištienai)
- Peilis (Aštrus, daržovėms ir vištienai pjaustyti)
- Medinė mentelė (Maišymui)
- Dubuo (Vištienai su miltais apvolioti)
Ingredientai
- 500 g Vištienos šlaunelių mėsa - Be kaulų
- 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
- 1 vnt Morka - Tarkuota
- 200 ml Grietinėlė
- 100 g Voveraitės - Šviežios arba šaldytos
- 2 v.š. Petražolės - Smulkintos
- 2 v.š. Krapai - Smulkinti
- 2 v.š. Svogūnų laiškai - Smulkinti
- 50 g Miltai - Vištienai apvolioti
- Aliejus kepimui
- Pagal skonį Druska ir pipirai
Gaminimo eiga
- Vištienos šlaunelių mėsą pabarstyti druska ir pipirais, apvolioti miltuose.
- Keptuvėje įkaitinti aliejų ir apkepinti vištieną, kol gražiai apskrus. Išimti iš keptuvės ir atidėti.
- Toje pačioje keptuvėje pakepinti svogūnus, kol taps permatomi. Pridėti tarkuotą morką ir voveraites, kepti, kol daržovės suminkštės.
- Pridėti atgal į keptuvę vištieną, užpilti grietinėle, pridėti smulkintas petražoles, krapus ir svogūnų laiškus. Troškinti 2 minutes.
- Patiekti karštą, su ryžiais arba bulvėmis. Skanaus!
Pabaigai…
Galite pridėti mėgstamo pelėsinio sūrio arba garstyčių padažo, kad suteiktumėte patiekalui papildomo skonio.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 25gBaltymai: 35gRiebalai: 40gSotieji riebalai: 15gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 20gCholesterolis: 100mgNatris: 300mgKalis: 500mgSkaidulos: 5gCukrus: 10gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg