Vištiena su žirneliais, imbieru ir anakardžio riešutais
Pasidalinkite savo patirtimi ir idėjomis komentaruose, jei gaminate kitaip.
Ingredientai
- 1 vištienos krūtinėlės
- 3 nedidelių svogūnų
- 2 skiltelių česnako
- gabalėlio imbiero
- pusės raudonos paprikos
- 80 gramų šviežių ar šaldytų žirnelių
- 50 gramų anakardžio riešutų
- 2 šaukštų sojos padažo
- 2 šaukštų aliejaus (saulėgrąžų ar alyvų)
- 2 šaukštelių sezamų aliejaus
Gaminimo eiga
- Pradžiai supjaustykite vištieną vienodo dydžio gabalėliais ir ją pamarinuokite sojos padaže bent pusvalandį. Tuomet keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite smulkintus česnakus, imbierą bei supjaustytus svogūnus.
- Viską gerai apkepkite keletą sekundžių, tačiau tai atsakingas darbas – reikia nuolat maišyti, kad neperkeptų. Tuomet į keptuvę sudėkite pjaustytą vištieną.
- Vištieną lengvai apkepkite. Sudėkite pjaustytą papriką bei maišant dar pakepinkite keletą minučių. Galiausiai sudėkite žirnelius bei riešutus ir viską pakepinkite dar minutes.
- Prieš keliaujant šiam troškiniui į lėkštę, į keptuvę supilkite sojos padažą ir sezamų aliejų. Štai ir visa šio gardaus patiekalo paslaptis. Skanaus!
Pabaigai…
Leiskite patiekalui pailsėti kelias minutes prieš patiekiant, kad pagerėtų skonis.