Vištiena su žirneliais, imbieru ir anakardžio riešutais

Vištiena su žirneliais, imbieru ir anakardžio riešutais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Pasidalinkite savo patirtimi ir idėjomis komentaruose, jei gaminate kitaip.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 50 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 4 porcijos

Ingredientai
  

  • 1 vištienos krūtinėlės
  • 3 nedidelių svogūnų
  • 2 skiltelių česnako
  • gabalėlio imbiero
  • pusės raudonos paprikos
  • 80 gramų šviežių ar šaldytų žirnelių
  • 50 gramų anakardžio riešutų
  • 2 šaukštų sojos padažo
  • 2 šaukštų aliejaus (saulėgrąžų ar alyvų)
  • 2 šaukštelių sezamų aliejaus

Gaminimo eiga
 

  • Pradžiai supjaustykite vištieną vienodo dydžio gabalėliais ir ją pamarinuokite sojos padaže bent pusvalandį. Tuomet keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite smulkintus česnakus, imbierą bei supjaustytus svogūnus.
  • Viską gerai apkepkite keletą sekundžių, tačiau tai atsakingas darbas – reikia nuolat maišyti, kad neperkeptų. Tuomet į keptuvę sudėkite pjaustytą vištieną.
  • Vištieną lengvai apkepkite. Sudėkite pjaustytą papriką bei maišant dar pakepinkite keletą minučių. Galiausiai sudėkite žirnelius bei riešutus ir viską pakepinkite dar minutes.
  • Prieš keliaujant šiam troškiniui į lėkštę, į keptuvę supilkite sojos padažą ir sezamų aliejų. Štai ir visa šio gardaus patiekalo paslaptis. Skanaus!

Pabaigai…

Leiskite patiekalui pailsėti kelias minutes prieš patiekiant, kad pagerėtų skonis.
Recepto raktažodžiai Vištienos patiekalai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating