Vištienos blauzdelės su ryžiais ir baltuoju padažu

Vištienos blauzdelės su ryžiais ir baltuoju padažu

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šiame recepte derinamos traškios vištienos blauzdelės su ryžiais ir gardžiomis daržo salotomis. Vištienos mėsa kepama su gausiu česnako kiekiu, kol tampa auksinės spalvos, o galiausiai ji yra troškinama baltajame padaže. Padažas paruošiamas iš sviesto, sultinio ir šviežių krapų, suteikiant patiekalui subtilų riešutų skonį. Šis patiekalas puikiai tinka šeimyniniam pietų stalui, o jo paruošimas užtrunka nedaug laiko.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 40 minutes
Iš viso 1 hour
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Keptuvė (Vištienos kepimui ir padažo paruošimui)
  • Pjaustymo lentelė (Daržovėms pjaustyti)
  • Peilis (Daržovėms ir krapams pjaustyti)
  • Puodas (Ryžiams virti)
  • Šluotelė (Padažui maišyti)

Ingredientai
  

  • 8 vnt Vištienos blauzdelės
  • 2 vnt Morkos - Supjaustytos griežinėliais
  • 4 skiltelės Česnakas - Smulkiai kapotas
  • 200 g Ryžiai
  • 100 g Sviestas - Padažui
  • 2 v.š. Miltai - Padažui
  • 300 ml Vištienos sultinys - Padažui
  • 1 vnt Lauro lapas - Troškinimui
  • 50 g Šaldyti krapai - Padažui
  • Rukola, žieminiai svogūnai, laiškiniai česnakai - Salotoms
  • 2 v.š. Alyvuogių aliejus - Salotoms

Gaminimo eiga
 

  • Įkaitinkite keptuvę su trupučiu aliejaus ir sviesto. Suberkite smulkiai kapotą česnaką ir jį apkepkite, kol pasklis aromatas.
  • Sudėkite vištienos blauzdeles į keptuvę ir kepkite, kol mėsa taps auksinės spalvos. Suberkite morkas ir dar kelias minutes pakepinkite.
  • Supilkite vištienos sultinį, pridėkite lauro lapą ir uždenkite dangčiu. Troškinkite apie 15 minučių.
  • Kol vištiena troškinasi, pasiruoškite baltąjį padažą. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir apkepkite miltus, kol jie taps auksiniai. Po truputį, nuolat maišydami, supilkite sultinį ir virkite, kol padažas ims tirštėti. Pridėkite smulkintus krapus ir dar kelias minutes pavirkite.
  • Supilkite paruoštą baltąjį padažą į vištieną keptuvėje ir dar kelias minutes pakaitinkite.
  • Pasiruoškite salotas su rukola, žieminiais svogūnais ir laiškiniais česnakais. Užpilkite alyvuogių aliejumi ir sumaišykite.
  • Patiekite vištieną su ryžiais ir salotomis.

Pabaigai…

Galite eksperimentuoti su skirtingomis daržovėmis arba pridėti prieskonių pagal savo skonį. Jei padažas pasirodys per tirštas, įpilkite šiek tiek daugiau sultinio.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 50gBaltymai: 30gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 100mgNatris: 800mgKalis: 500mgSkaidulos: 3gCukrus: 5gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai Baltasis padažas, Ryžiai, Salotos, Vištiena
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating