
Vištienos dešrelės su fry ir grietinės salotomis
Kai kartais užsinori kažko paprasto, kaip vaikystėje, vištienos dešrelės su fry ir grietinės salotomis – tai, ko reikia. Šis patiekalas primena „Dviejų gaidelių“ kavinę prieš 25 metus. Greitai, pigiai, ir skaniai – tobula penktadienio vakarui.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo skarda (Fry kepimui)
- Keptuvė (Dešrelėms kepti)
- Dubuo (Salotoms paruošti)
- Peilis (Daržovėms pjaustyti)
Ingredientai
Pagrindinės dalys
- 500 g Vištienos dešrelės - Geriausia naudoti šviežias
- 400 g Šaldytos fry - Galima naudoti ir šviežias bulves
Salotos
- 200 g Kopūstas - Plonai pjaustytas
- 100 g Agurkas - Plonai pjaustytas
- 100 g Pomidorai - Pjaustyti griežinėliais
- 100 g Grietinė - Riebi, pagal skonį
- Pagal skonį Druska ir pipirai
- Pagal skonį Krapai - Kapoti
Gaminimo eiga
- Dešreles apkepti keptuvėje iki gražios auksinės spalvos.
- Šaldytas fry paskleisti ant kepimo skardos ir kepti orkaitėje pagal instrukcijas ant pakuotės, arba iki jos taps traškios.
- Paruošti salotas: kopūstą, agurkus ir pomidorus sumaišyti dubenyje, pagardinti druska, pipirais, krapais ir grietine.
- Patiekti vištienos dešreles su fry ir šviežiomis salotomis šone. Skanaus!
Pabaigai…
Salotas galima pagardinti ir citrinos sultimis, kad jos būtų gaivesnės.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 650kcalAngliavandeniai: 50gBaltymai: 25gRiebalai: 40gSotieji riebalai: 15gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 15gCholesterolis: 80mgNatris: 1500mgKalis: 800mgSkaidulos: 5gCukrus: 6gVitaminas A: 700IUVitaminas C: 20mg