Vištienos dešrigalis arba mini vyniotinis
Šis vištienos dešrigalis arba mini vyniotinis yra puikus pasirinkimas tiems, kurie nori kažko paprasto, bet skanaus. Receptas naudoja vištienos šlauneles, kurios yra prieskoniuotos česnakais, ciberžole, pipirais, kajeno pipirais, druska, kmynais, citrinos sultimis ir garstyčiomis. Vištiena susukama į maistinę plėvelę, verdama ir atvėsinta patiekiama. Tai skanus ir sveikas pasirinkimas bet kuriai progai.
Reikalingi Įrankiai
- Maistinė plėvelė (Orkaitėje kepimui)
- Puodas (Virimui)
- Termometras (Temperatūrai matuoti)
- Pjaustymo lentelė (Vištienai pjaustyti)
- Peilis (Vištienai pjaustyti)
Ingredientai
- 500 g Vištienos šlaunelės - Be odos ir kaulų
- 3 skiltelės Česnakai - Smulkinti
- 1 a.š. Ciberžolė
- pagal skonį Juodieji pipirai
- 1/2 a.š. Kajeno pipirai
- pagal skonį Druska
- 1 a.š. Kmynai
- 1 v.š. Citrinos sultys - Šviežios
- 1 a.š. Garstyčios
Gaminimo eiga
- Nuimkite odą ir išimkite kaulus iš vištienos šlaunelių.
- Suprieskoniuokite vištieną česnakais, ciberžole, pipirais, kajeno pipirais, druska, kmynais, citrinos sultimis ir garstyčiomis.
- Susukite vištieną į maistinę plėvelę ir užriškite galus.
- Palikite pastovėti keletui valandų arba per naktį.
- Virinkite vandenyje, palaikant 80-90°C temperatūrą, kad vanduo neužvirtų, apie 90 minučių.
- Atvėsinkite ir ragaukite.
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su įvairiais prieskoniais ir padažais pagal savo skonį.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 5gBaltymai: 45gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 3gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 120mgNatris: 600mgKalis: 400mgSkaidulos: 1gCukrus: 1gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 10mg