Vištienos drebučiai su česnaku ir morkomis

Vištienos drebučiai su česnaku ir morkomis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Pastebėjau, kad vis dažniau dalinamasi receptais, kuriuose naudojami vištų kakliukai ir nagiukai. Aš pati turėjau vištų nugarėlių, prie kurių buvo ir kakliukai, nors jų trupantys slanksteliai manęs nesužavėjo, kol nukaulinau. Iš vištų nugarėlių išviriau sultinį kopūstienei, o likusias nugarėles panaudojau vištienos drebučiams. Rezultatas buvo puikus: drebučiai gavosi švelnūs, su subtiliu česnako ir morkų skoniu.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 2 hours
Iš viso 2 hours 30 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška virtuvė
Porcijos 5 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Puodas (Pakankamo dydžio sultiniui virti)
  • Peilis (Vištienos nugarėlių kaulams atskirti)
  • Pjaustymo lentelė (Daržovėms ir vištienai pjaustyti)
  • Dubuo (Sultiniui perkošti)
  • Maisto indelis (Drebučiams supilti)

Ingredientai
  

Pagrindinės sudedamosios dalys

  • 2 vnt Vištų nugarėlės - (apie 1,15 €)
  • 1 indelis Konservuoti žirneliai Bonduelle - (130 g – apie 1,12 €)
  • 1 vnt Virta morka - Iš sultinio
  • 2 skiltelės Česnakas - Smulkiai kapotas
  • 3 šaukšteliai Želatina

Gaminimo eiga
 

  • Vištienos nugarėles išvirkite sultinyje kartu su morkomis ir prieskoniais. Sultinį perkoškite, o morkas atidėkite.
  • Nukaulintas vištienos nugarėles ir žirnelius sudėkite į maisto indelį, pridėkite virtas morkas ir smulkiai kapotą česnaką.
  • Želatiną ištirpinkite sultinyje ir supilkite į maisto indelį su vištiena. Atvėsinkite ir laikykite šaldytuve, kol sustings.
  • Patiekite šaltus vištienos drebučius su juoda duona ir krienais.

Pabaigai…

Galima papildomai įdėti petražolių, jei norisi intensyvesnio skonio. Šie drebučiai puikiai tinka kaip užkandis prie šaltų gėrimų.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 5gBaltymai: 15gRiebalai: 2gSotieji riebalai: 1gPolinesotieji riebalai: 0.5gMononesotieji riebalai: 0.5gCholesterolis: 50mgNatris: 300mgKalis: 150mgSkaidulos: 1gCukrus: 1gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 5mg
Recepto raktažodžiai Česnakas, Morkos, Receptai su vištiena, Vištienos drebučiai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating