Vištienos file su kaparėliais ir medumi

Vištienos file su kaparėliais ir medumi

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis vištienos patiekalas su kaparėliais ir medumi yra puikus pasirinkimas greitam ir skaniam pietų ar vakarienės patiekalui. Receptas atsirado spontaniškai, panaudojus įvairius namuose rastus ingredientus bei išnaudojo sezoninius produktus. Kadangi viskas pirkta su nuolaida, o daržovės iš savo sodo, porcijos kaina buvo tik apie 1.20€.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 10 minutes
Gamyba 20 minutes
Iš viso 30 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 1 porcija

Reikalingi Įrankiai

  • Keptuvė (Vidutinio dydžio, nelipni)
  • Medinė mentelė (Maišymui)
  • Pjaustymo lenta (Vištienos filet pjaustymui)
  • Peilis (Aštrus, vištienai pjaustyti)
  • Puodas (Ryžiams virti)

Ingredientai
  

  • 200 g Vištienos file - Pjaustyta gabaliukais
  • 2 skiltelės Česnakai - Smulkiai pjaustyti
  • 1 valgomasis šaukštas Kapariniai
  • 2 valgomasis šaukštas Sojų padažas
  • 1 valgomasis šaukštas Medus
  • Mėgstami prieskoniai - Pagal skonį
  • 100 g Ryžiai - Plikyti, galima naudoti laukinius
  • Marinuoti agurkai - Papildomai, kaip garnyras

Gaminimo eiga
 

  • Pirmiausia paruoškite ryžius pagal instrukcijas ant pakuotės. Kol ryžiai verda, supjaustykite vištienos file gabaliukais ir smulkiai pjaustykite česnakus.
  • Įkaitinkite keptuvę ir įdėkite vištienos gabaliukus. Pakepinkite kelias minutes, kol vištiena pradės ruduoti.
  • Pridėkite smulkintus česnakus ir kaparėlius, toliau kepkite maišydami, kol vištiena taps minkšta ir pilnai iškepta.
  • Įpilkite sojų padažą ir medų, gerai išmaišykite, kol padažas vienodai padengs vištieną. Kepkite dar 2-3 minutes.
  • Patiekite vištieną su ryžiais ir marinuotais agurkais šone.

Pabaigai…

Jei norite, vištienos gabaliukus galite pagardinti ir kitais mėgstamais prieskoniais, kaip paprikos milteliais ar čili pipirais, kad patiekalui suteiktumėte daugiau skonio.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 40gBaltymai: 30gRiebalai: 8gSotieji riebalai: 2gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 3gCholesterolis: 70mgNatris: 800mgKalis: 500mgSkaidulos: 2gCukrus: 10gVitaminas A: 50IUVitaminas C: 5mg
Recepto raktažodžiai Greitas receptas, Kapariniai, Medus, Sojų padažas, Vištiena
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating