Vištienos filė su raugintais kopūstais ir rūkytu šoniniu

Vištienos filė su raugintais kopūstais ir rūkytu šoniniu

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Šis receptas gimė netikėtai, kai ruošiantis gaminti paprastus vištienos kepsnius akys užkliuvo už raugintų kopūstų. Taip gimė vištienos filė su raugintais kopūstais ir rūkytu šoniniu patiekalas, kuris nustebins jūsų skonio receptorius.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 1 hour
Gamyba 1 hour 30 minutes
Iš viso 2 hours 30 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos
Kalorijos(-ų) 450 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Folija (Vištienos kepsneliams suvynioti)
  • Kepimo skarda (Su vieta kepsneliams)
  • Virtuvės peilis (Vištienai ir šoniniui pjaustyti)
  • Dubuo (Vištienos marinavimui)
  • Šaukštas (Prieskonių maišymui)
  • Česnako presas (Česnakams susmulkinti)

Ingredientai
  

  • 2 vnt Vištienos filė - Kiekvieną pjauti per pusę
  • Rauginti kopūstai - Pagal skonį
  • Majonezas - Marinavimui
  • Prieskoniai - Pagal skonį (pvz., druska, pipirai)
  • Krapai - Smulkinti, nebūtina
  • Petražolės - Smulkinti, nebūtina
  • 3 skiltelės Česnakai - Smulkinti
  • Šaltai rūkytas šoninis - Supjaustytas juostelėmis
  • 50 g Sviestas - Supjaustytas kubeliais
  • Himalajų druska - Pagal skonį
  • Juodieji pipirai - Pagal skonį

Gaminimo eiga
 

  • Vištienos filė pjaustykite per pusę ir padalinkite į dvi dalis, iš vieno filiuko gaunasi 4 kepsneliai. Juos sudėkite į dubenį, dėkite majonezą ir prieskonius. Jei norite, pridėkite smulkintų krapų ir petražolių.
  • Smulkinkite česnakus ir dėkite ant kepsnelių, gerai išmasažuokite ir leiskite pasimarinuoti bent 1 valandą.
  • Paruoškite folijos lėkštutes. Į kiekvieną dėkite po kepsnelį, ant viršaus dėkite supjaustytą šoninią. Aplink kepsnelį apdėkite raugintus kopūstus.
  • Ant viršaus dėkite sviesto kubelius, pabarstykite druska ir pipirais. Viską uždenkite folija ir gerai užspauskite kraštus. Dantų krapštuku padarykite skylutes folijoje.
  • Įkaitinkite orkaitę iki 190°C ir kepkite apie 1,5 valandos.

Pabaigai…

Šis patiekalas gali būti patiekiamas su virtomis bulvėmis. Jei norite lengvesnio patiekalo, sumažinkite sviesto kiekį.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 450kcalBaltymai: 35gRiebalai: 30gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 15gCholesterolis: 100mgNatris: 1200mgKalis: 600mgSkaidulos: 2gCukrus: 5gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai Rauginti kopūstai, Receptai su nuotraukomis, Rūkytas šoninis, Vištienos filė
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating