Vištienos ir bulvių apkepas su marinuotais agurkais

Vištienos ir bulvių apkepas su marinuotais agurkais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis vištienos ir bulvių apkepas yra puikus pasirinkimas šeimos vakarienei. Receptas kilęs iš lietuviškos virtuvės, kurioje dažnai naudojamos paprastos, tačiau gardžios sudedamosios dalys. Marinuoti agurkai suteikia gaivumo ir išskirtinio skonio.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 1 hour
Iš viso 1 hour 20 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo forma (Vidutinio dydžio)
  • Peilis (Bulvėms ir vištienai pjaustyti)
  • Pjaustymo lenta
  • Šaukštas (Marinatui maišyti)

Ingredientai
  

Ingredientai

  • 500 g Bulvės - Nuluptos ir supjaustytos griežinėliais
  • 600 g Vištienos gabalėliai - Marinuoti
  • 100 g Sūris - Tarkuotas
  • 200 g Marinuoti agurkai - Supjaustyti griežinėliais
  • 2 vnt Svogūnai - Smulkiai pjaustyti
  • 2 šaukštai Alyvuogių aliejus
  • pagal skonį Druska ir pipirai
  • 1 šaukštelis Paprika
  • 2 šaukštai Majonezas

Gaminimo eiga
 

  • Bulves nulupti ir supjaustyti griežinėliais. Sumaišyti su smulkiai pjaustytais svogūnais, alyvuogių aliejumi, druska, pipirais ir paprika.
  • Kepimo formą ištepti aliejumi ir sudėti bulvių mišinį ant dugno.
  • Ant bulvių sluoksnio sudėti marinuotus vištienos gabalėlius.
  • Kepti orkaitėje 180°C temperatūroje apie 50 minučių.
  • Ant iškepusio apkepo pabarstyti tarkuoto sūrio ir kepti dar 10 minučių, kol sūris išsilydys ir gražiai apskrus.
  • Patikti su marinuotais agurkais šalia.

Pabaigai…

Šis patiekalas puikiai tinka šeimos vakarienei. Jei norite aštresnio skonio, galite pridėti česnako ar čili pipirų į marinatą.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 45gBaltymai: 35gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 12gCholesterolis: 120mgNatris: 700mgKalis: 900mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai Apkepas, bulvės, Marinuoti agurkai, Receptai su nuotraukomis, Vištiena
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating