
Vištienos ir kiaulienos faršo vyniotinis su špinatų įdaru
Šis vyniotinis yra puikus būdas panaudoti šaldytuve esančius ingredientus ir sukurti skanų, sotų patiekalą. Receptas leidžia žaisti su įdaru pagal skonį ir šeimos narių pageidavimus, todėl kiekvienas gali rasti savo mėgstamą variantą.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo popierius
- Kepimo skarda
- Peilis (Daržovėms ir mėsai pjaustyti)
- Dubuo (Ingredientams maišyti)
- Kepimo rankovė (Vyniotiniui kepti)
Ingredientai
Faršas
- 700 g Vištienos faršas
- 700 g Kiaulienos faršas
- 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
- 2 skiltelės Česnakas - Išspaustas
- Prieskoniai - Pagal skonį
- 1 vnt Kiaušinis
Įdaras
- 200 g Špinatai - Pakepinti ant sviesto
- 1 skiltelė Česnakas - Smulkiai pjaustytas
- 200 g Grietinėlė
- 100 g Tarkuotas sūris
Papildomi ingredientai
- Paprika - Siaudeliais
- Pievargrybiai - Pakepinti
- Virtas kiaušinis - Gabalėliais
- Vyšninių pomidorų - Pusiau perpjauti
Gaminimo eiga
- Sumaišykite vištienos ir kiaulienos faršą su smulkiai pjaustytu svogūnu, išspaustu česnaku, prieskoniais ir kiaušiniu.
- Pakepinkite špinatus ant sviesto, įdėkite smulkiai pjaustyto česnako, supilkite grietinėlę ir tarkuotą sūrį, kol masė truputį sutirštės.
- Ant kepimo popieriaus paskirstykite faršo masę, sušlapinus rankas išlyginkite, ir uždėkite špinatų įdarą. Pagal pageidavimus pridėkite papildomų ingredientų: paprikos, pievargrybių, virto kiaušinio ar vyšnių pomidorų.
- Susukite vyniotinį, suriškite galus ir dėkite į kepimo rankovę. Kepkite orkaitėje 180°C temperatūroje apie valandą.
- Prieš baigiant kepti, išimkite ir prakerpkite kepimo popierių, kad viršus apskrustų. Patiekite su bulvių koše.
Pabaigai…
Galite naudoti bet kokius likučius iš šaldytuvo, kad sukurtumėte savo mėgstamą įdarą. Vyniotinis skanus ir kitą dieną pašildytas.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 15gBaltymai: 40gRiebalai: 30gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 150mgNatris: 300mgKalis: 500mgSkaidulos: 3gCukrus: 5gVitaminas A: 400IUVitaminas C: 20mg